iPhone 13 Pro Max – що змінилось у порівнянні з попередньою версією?

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max називають «майже ідеальним смартфоном». Його власники з різних куточків світу поділилися своїми враженнями від використання новинки від Apple. Крім звичних хвалебних відгуків є й кілька зауважень, які слід врахувати потенційним покупцям.

Габарити та дизайн

Взявши до рук iPhone 13 Pro Max, відразу відчувається, що він великий та важкий – трохи більший за свого попередника, 12 Pro Max. Маючи розміри 160,8 78,1 7,65 мм і вагу 241 грам, смартфон вважається досить габаритним за сучасними стандартами. Носити в кишені штанів такий апарат незручно, адже він помітно випирає. Через свій розмір пристрій, безумовно, вимагає дворучного керування. Якщо людина звикла користуватися смартфоном за допомогою однієї руки, то з цією моделлю у неї, напевно, виникнуть труднощі.

Що стосується дизайну, то iPhone 13 Pro Max зберіг плоскі краї, як у 12 Pro Max, тому обидва апарати виглядають практично аналогічно. Тринадцята версія iPhone на сайті Mr.Fix представлена ​​в п'ятьох кольорах:

  • графітовий,
  • золотий,
  • сріблястий,
  • зелений,
  • блакитний.

Подивившись на нижню частину пристрою стає зрозуміло, що в Apple вирішили продовжити використовувати свій фірмовий порт Lightning замість переходу на USB-C. Багато хто вважає цей крок дивним, враховуючи, що нові iPad та MacBook використовують USB-C.

Камери iPhone 13 Pro Max

Камери в новій моделі, в порівнянні з iPhone 12 Pro Max, більші. Основна ширококутна камера – найбільша, збільшена на 12%. Маючи діафрагму f/1,5, новий об'єктив забезпечує на 49% більше світла, в порівнянні з ширококутним об'єктивом на iPhone 12 Pro Max. Надширококутна камера також пропонує більшу апертуру – f/1,8 проти f/2,4 у попередньій версії. Масштабування на новому iPhone також розвинулось. Так, телеоб'єктив iPhone 13 Pro Max може похвалитися 3-кратним оптичним зумом, що на 20% більше, ніж в iPhone 12 Pro Max.

У Apple також запропонували користувачам iPhone 13 Pro Max цікавий кінематографічний режим, він же «фейковий боке». Проте професійні фотографи та відеооператори швидше за все його не оцінять. Цей режим просто обрізає об'єкт й накладає ефект розмиття на те, що не потрібно виділяти.

iPhone 13 Pro Max здатний знімати гарне відео навіть із налаштуваннями за замовчуванням в автоматичному режимі. Від камери можна добитися більшої якості зображення, якщо зайнятися ручним налаштуванням, що звичайному користувачеві може бути не під силу. Новий айфон підтримує відео ProRes зі швидкістю до 30 кадрів на секунду в форматі 4K. Але якщо пристрій має всього 128 ГБ пам'яті, запис відео буде обмежено до 1080p ProRes.


Читати також