Інвестиція в нерухомість: Як не помилитися з вибором квартири?

Інвестиція в нерухомість

Коли мова заходить про купівлю або оренду житла, часто виникає дилема: обрати первинний чи вторинний ринок? Первинний ринок пропонує нові квартири та будинки, а також об'єкти на стадії будівництва. Відповідно, вторинний ринок – це будинки та квартири, які раніше були у вжитку. Купівля та оренда нерухомості в Україні відтепер значно полегшена завдяки зручному пошуковому сервісу Flombu.

Квартира вторинного ринку – переваги та недоліки

Безсумнівно, вторинний ринок має кілька основних переваг. Перш за все, це можливість придбати квартиру в унікальному місці в центрі міста й за нижчою ціною, ніж у випадку з первинним ринком. Зазвичай це економія від 5 до 10%, що насправді може бути суттєвою сумою. Пам'ятайте, однак, що недостатньо просто придбати квартиру, щоб почуватися в ній комфортно.

На жаль, на вторинному ринку часто зустрічаються об’єкти, які потребують капітального ремонту, тобто додаткових, не малих витрат. Чи означає це, що первинний ринок гірший за вторинний? Не обов'язково. Адже покупка вживаної квартири дає можливість придбати нерухомість, готову до заселення, що дозволяє заощадити час.

Переваги квартир на первинному ринку

•    У квартирах від забудовника зазвичай передбачені сучасні рішення, а отже, менші витрати на обслуговування. Тому це більш вигідна інвестиція в довгостроковій перспективі.
•    Набагато простіше продати чи здати в оренду за вищою ціною нову нерухомість, ніж вживану.
•    Нова квартира не завжди означає вищу ціну. Часто ринкова вартість нерухомості на вторинному ринку з часом зростає (наприклад, через надзвичайно привабливе розташування). 
•    Купівля квартири від забудовника – це гарантія того, що протягом п'яти років після покупки забудовник несе відповідальність за усунення технічних недоліків, які не є результатом діяльності мешканців.
•    Залежно від ваших потреб ви можете обрати квартиру у стані «після забудовника» або з ремонтом під ключ.
•    Ефективна та розвинена інфраструктура прибудинкової території – сучасні ліфти, гаражі та паркомісця.
•    Вищий стандарт зовнішніх оздоблювальних робіт, ніж на вторинному ринку.
•    Купівля нерухомості у забудовника – фінансово безпечна інвестиція, навіть якщо ви вирішите продати або здати нерухомість через кілька років. 

Flombu — це перевірена дошка оголошень, на якій зосереджено багато пропозицій оренди та продажу високоякісних квартир. Адже власна квартира має бути надійною гаванню та комфортним місцем для щоденного проживання.


Читати також