Установка бойлера - якісне вирішення проблеми відсутності гарячої води

Установка бойлера

Бойлер впевнено став незамінним приладом у квартирах, офісах і приватних будинках. Він дозволяє повністю вирішити проблему відсутності гарячої води. Тому послугу встановлення водонагрівача замовляють доволі часто.

Конструктивно бойлер складається з накопичувального баку, ТЕНа й автоматики. Може мати форму циліндра, квадрата, прямокутника. ТЕН може бути сухим чи «мокрим» (знаходиться безпосередньо у воді).

Монтаж водонагрівача краще довіряти професіоналам, а не намагатися зробити це самостійно, аадже при роботі треба знати і враховувати багато важливих нюансів.

Чому встановлення бойлера — це вигідно?

Якщо ви все ще вагаєтеся, чи потрібно встановлювати бойлер, то вам варто ознайомитися з наступними перевагами водонагрівачів.

По-перше, завдяки водонагрівачу ви завжди маєте гарячу воду. Будь-які масові відключення гарячого водопостачання вже не будуть проблемою.

По-друге, ви економите на підігріві води. Багато розрахунків вказують на те, що набагато дешевше платити за електроенергію, ніж за централізоване водопостачання.

По-третє, просте обслуговування приладу. Бойлер потрібно лише періодично очищувати від накипу та змінювати анод. Якісні моделі слугують більше 10 років.

Види бойлерів

За принципом роботи бойлери поділяються на:

  • Накопичувальні. Орієнтовані на великі об'єми водоспоживання. Нагрівають воду та зберігають її у баку.
  • Проточні. Підходять для побутового користування в домашніх умовах. Гріють воду вже безпосередньо під час ввімкнення крану.

Якщо ви не можете обрати бойлер самостійно, то запитайте поради у спеціаліста. Враховуючи ваші потреби та побажання, майстер зможе підібрати ідеальний варіант.

Як правильно проводиться монтаж бойлера

1. Спочатку проводиться діагностика труб та електрики. Визначається, чи зможуть вони витримати нове навантаження. За потреби змінюється старий трубопровід і слабка проводка.

2. Встановлюється бойлер на обране місце. Заздалегідь монтуються спеціальні крючки чи планки, на які вішається водонагрівач. Важливо відступити 15 см від стелі, врахувати товщину стіни та визначити необхідний діаметр анкерів.

3. Водонагрівач підключається до системи водопостачання та електрики. На бойлер окремо встановлюється додатковий автомат на електричний щиток. Також монтуються запірні вентилі на труби та клапан для регулювання тиску.

4. Виконується пробний запуск приладу.

Зазвичай бойлер встановлюють як мінімум два майстри, адже навіть пустий бак доволі важкий, звичайно, якщо мова не йде про маленький водонагрівач на 25 л, з яким майстер може впоратися самостійно.

Вартість установки бойлера

Ціна на установку бойлера залежить від складності роботи, вартості матеріалів, виконання додаткових робіт (наприклад, заміна водостічних труб). Орієнтовну вартість встановлення водонагрівача можна уточнити у майстра перед початком робіт.


Читати також