Види найпопулярніших дитячих тканин

дитячі тканини

Красиві барвисті, приємні на дотик і прості у догляді – саме такими мають бути тканини, які ми хочемо використовувати для наших малюків. Дитячі мотиви для хлопчиків, дівчаток або гендерно нейтральні створюють щасливу та дружню атмосферу. Так радіють дитячі серця. Молоді батьки і всі ті, хто буде ними незабаром, зазвичай шукають найкращі дитячі тканини для пошиття одягу та виготовлення текстилю для кімнати. Завдяки шторам, балдахінам, наволочкам і т. д. кімната для дітей стає по-справжньому красивою, затишною і завершеною.

З тканини для дитячого одягу можна пошити повзунки, куртки, брюки, шапки та ін. Вашій власній фантазії та творчості немає обмежень. І в дитячій чи дитячій кімнаті є набагато більше, ніж просто ліжко, шафа та пеленальний столик. Правильну атмосферу можна створити в будь-якій кімнаті лише за допомогою правильного домашнього текстилю та правильних аксесуарів. Концепцію облаштування дитячої та дитячої кімнати можна ефектно підкреслити тканинами з красивими мотивами. Тканини з квітами та гарними візерунками з ефектом затемнення для штор, зшитих своїми руками, або друковані вироби з маленькими ведмедиками чи сердечками для саморобних наволочок зробити неймовірний акцент на атмосферу в кімнаті.

Які бувають дитячі тканини?

З великою кількістю різноманітних тканин, які використовуються у дитячому та дитячому одязі, існує низка матеріалів з різними властивостями для різного використання. Ми показуємо правильну тканину для кожного проекту.

Найбільш популярними вважаються:

  • Бавовняна фланель - зігріваюча бавовняна тканина, дуже приємна і м'яка;
  • Пухнаста тканина Тедді - продається на метри, виготовлена ​​із синтетичного волокна, дуже пухнаста, переважно одноколірна;
  • Бавовняний трикотаж - еластичний і універсальний у величезному асортименті;
  • Віскозний трикотаж - еластичний і зносостійкий з чудовим відчуттям;
  • Муслін або бавовняний муслін - поглинаючий, повітряний і легкий, ідеальний для літа;
  • Принт коттон - бавовняна тканина з особливо реалістичними мотивами, такими як фото, ідеально підходить для декору.

Особливості бавовняної фланелі

Ця бавовняна тканина має дуже зручну та м'яку текстуру. Тому вона особливо підходить для виготовлення теплого дитячого одягу, теплої постільної білизни або для обробки наволочок. Виготовлений із чистої бавовни, цей шматок тканини також дуже простий у догляді, тому його можна добре прати при низьких температурах. Милі візерунки для самих маленьких проявляються на постільній білизні.

Пухнаста тканина Тедді

Як випливає з назви, цей матеріал дуже м’який і пухнастий, тому він ідеально підходить для творчого рукоділля та виготовлення домашніх м’яких іграшок, таких як ведмедики чи ляльки. Але флісова тканина Тедді також є ідеальним матеріалом для подушок, теплих дитячих курток або м’яких ковдр. Взимку ця приємна дитяча тканина, яка зазвичай одноколірна без малюнка, обов’язкова!

Переваги велюра для дитячого одягу

Ці тканини також добре підходять для дитячих повзунків, дитячого одягу та дитячих іграшок. М'яка поверхня робить тканину особливо приємною та приємною на шкірі. Властивість, яку цінують не тільки немовлята та малюки, адже дитяча та дитяча шкіра, як відомо, особливо чутлива. Незалежно від того, чи це чисте синтетичне волокно, таке як поліестер, чи суміш поліестеру та бавовни, усі велюрові тканини приємно м’які. Крім того, вони бувають дуже милих візерунків і кольорів, наприклад з лісовими тваринами, від їжаків до оленів, з крапками, міні-квіточками або в простих кольорах, таких як м’ята, бежевий та білий.

Діти – наше майбутнє, тому треба особливо чітко підійти до обрання підходящого варіанту.


Читати також