Як і де безпечно купувати криптовалюту?

криптовалюта

Криптовалютний ринок демонструє великий потенціал для інвесторів. Його вартість останніми роками зростала в геометричній прогресії і вже перевищила 2 трлн доларів США. Такі фінансові гіганти, як Goldman Sachs, передбачають висхідний тренд для більшості криптовалют. Проте, якщо ви збираєтеся інвестувати в криптовалюти, якщо ви вирішили купити криптовалюту за гривні, вам слід дотримуватися надзвичайної обережності, і ось чому:

  • По-перше, інвестор має справу з ринковим ризиком. Ціна на найпопулярнішу криптовалюту (біткойн) різко змінювалася за останній рік, коливаючись від 10 000 до 64 000 доларів США.
  • По-друге, інвестор повинен ретельно подумати про спосіб інвестування. Криптовалюту можна купити на криптовалютній біржі, у криптообміннику, на P2P-сервісі або навіть у приватної особи за готівку. Однак кожен із цих способів має як переваги, так і недоліки. Безпека транзакцій є найважливішим фактором, тому незалежно від способу купівлі рекомендується переводити куплену криптовалюту на власний гаманець.

Розглянемо найпопулярніші способи придбання криптовалюти.

Купівля на класичній біржі криптовалют

Це найпопулярніший спосіб купівлі біткоїнів та інших криптовалют, що пропонує найкращий баланс між безпекою транзакцій і прибутковістю.

На веб-сайті агрегатора даних, наприклад Coingecko, ви можете перевірити, на яких ринках пропонується дана валюта і за якою ціною. Там можна знайти оборот обраної біржі чи оцінку її безпеки.

Кожна біржа пропонує торгівлю криптовалютними парами, але деякі дозволяють оплачувати купівлю фіатними валютами (доларами, фунтами чи євро).

Купівля криптовалюти на біржі передбачатиме відкриття на ній рахунку, а потім його верифікацію. Деякі біржі вимагають проходження процедури KYC під час відкриття рахунку, при перевищенні передбачуваного порогу обороту чи виведення коштів.

Покупка криптовалют в обміннику онлайн

Цей метод покупки підходить для інвесторів-початківців. Найчастіше - хоча бувають і винятки - потрібне створення облікового запису, інколи ж і перевірка персональних даних (KYC). Недоліком є ​​не дуже широкий вибір криптовалют, які можна купити онлайн: BTC, ETH, іноді й інші, наприклад: LTC, MONERO або DASH.

Деякі онлайн обмінники дозволяють здійснювати швидку купівлю та продаж криптовалют без реєстрації, вимагаючи тільки номер телефону.


Читати також