Сучасні опорні та підвісні кран-балки КЗПТО: переваги та особливості

Сучасні опорні та підвісні кран-балки КЗПТО

Кран-балка (так зазвичай фахівці називають спрощений типовий мостовий однобалковий кран вантажопідйомністю до 10 тонн) на сьогоднішній день є, мабуть, найпоширенішим видом кранового вантажопідйомного обладнання на більшості українських підприємств, де є потреба в такій техніці. Головні переваги сучасних кран-балок:

  • універсальність;
  • багатофункціональність;
  • компактність;
  • порівняно невелика вага;
  • швидкий і простий монтаж;
  • простота управління та сервісного обслуговування;
  • великий вибір моделей і можливої комплектації;
  • дуже доступна вартість.

Такі переваги обумовлюють особливу популярність використання кран-балок у випадках, коли застосовування більш громіздких і дорогих мостових кранів економічно недоцільно. Кран-балки широко використовуються у складських приміщеннях, виробничих цехах, ремонтних майстернях, на відкритих ті критих робочих майданчиках тощо.

Особливості монтажу кран-балки у виробничих приміщеннях, на відкритих і критих майданчиках

Комплекс заходів, проведених при монтажу кран-балки, залежить від передбачуваного розміщення вантажопідйомного механізму. Можлива установка крана у виробничих приміщеннях, на відкритих чи критих майданчиках, на яких монтаж кранів може проводитися залежно від умов організації робочого простору.

Під виробничими приміщеннями маються на увазі капітальні будівельні споруди з наявністю стін і залізобетонних балок, опор. Найбільш оптимальним вибором у більшості випадків будуть підвісні кран-балки. Який вони мають вигляд, можна подивитися на сайті https://kzpto.com.ua/uk/kran-balka-pidvisna/. Вони значно дешевші опорних аналогів. Але, у свою чергу, вибір такого розміщення вимагає додаткових інженерних розрахунків гранично допустимого навантаження на несучі стіни і перекриття. Перевагою даного способу можна вважати значне збільшення підкранового простору, тобто більш раціональне використання виробничих площ.

Якщо необхідно розмістити вантажопідйомне обладнання на відкритому просторі, без установки надійних залізобетонних або металевих опор не обійтися. Це, у свою чергу, веде до додаткових витрат на проєктні та монтажні роботи, але все одно це обходиться дешевше зведення капітальних стін.

Майданчики такого типу частково поєднують характеристики капітальної будови і відкритого майданчика. Допускається установка підвісного крана як на несучих балках, так і монтаж його на додаткових опорах. Залежно від характеристики місця, де буде експлуатуватися кран-балка, її установка проводиться за допомогою самохідного крана, монтажної щогли або силових агрегатів і елементів самої будівлі.

З огляду на те, що комплект кранового обладнання прибуває від заводу-виробника в розібраному стані, надійність його функціонування багато в чому залежить від якості збірки та монтажу. Беручи до уваги складність робіт із монтажу кранового обладнання, зокрема, операції по збірці вузлів, підйомі їх на необхідну висоту тощо, необхідно довіряти організаціям, які пройшли атестацію і мають усі відповідні допуски на проведення таких робіт.

Де замовити сучасну кран-балку за мінімально можливою ціною?

Замовити під ключ якісну сучасну кранову техніку всіх основних видів, включаючи виготовлення, проєктування та монтаж кран-балки, можна на Київському заводі підіймально-транспортного обладнання. При цьому заводські фахівці врахують усі можливі вимоги та побажання замовника. Якість кранів КЗПТО відповідає всім європейським стандартам, а вартість – найдоступніша порівняно з іншими вітчизняними й імпортними аналогами. Усі подробиці можна дізнатися на заводському сайті. Посилання — тут.


Читати також