Чому не працює Приватбанк та Приват 24? DDoS атака на українські банки. 15 лютого 2022

Чому не працює Приватбанк

Сьогодні, 15 лютого 2022 року перестали відкриватися сайти Приватбанку, Ощадбанку та Приват 24. Офіційні причини збою з'ясовуються.

За однією із версій відбулася масована DDoS атака на установи. Збої також спостерігаються в мобільних програмах Приват 24.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки стверджують, що у зв'язку з кібератаками самим вкладам клієнтів нічого не загрожує.

не працює приват 24

В кіберполіції вже заявили: це найпотужніша атака хакерів в українській історії. Водночас у фінустановах заспокоюють: кошти клієнтів у безпеці. Нагадаю, це вже друга атака хакерів цього року. Попередня була в ніч із 13 на 14 січня. Тоді не працювали сайти Міносвіти, МЗС, ДСНС, Кабміну та "Дія".

Читайте також: Чому не працює Укрнет (Ukr.net)

Оновлення

Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України (Держспецзвʼязку) повідомила ввечері 15 лютого про відновлення роботи частини ресурсів, на які раніше цього ж дня було здійснено кібератаку.

Про це йдеться на сайті служби.

«Починаючи з другої половини дня 15 лютого 2022 року спостерігається потужна DDOS-атака на низку інформаційних ресурсів України. Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів «Приватбанку» та «Ощадбанку». Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Станом на 19:30 роботу банківських вебресурсів відновлено. Робоча група з фахівців основних субʼєктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для локалізації та протидії кібератаці», – йдеться в повідомленні.

У Приватбанку заявили, що банк досі усуває наслідки DDOS-атаки та відновлює стабільну роботу систем. У Приватбанку заявили, що банку вдалося усунути наслідки DDOS-атаки та відновити стабільну роботу систем.

Але наші журналісти досі мають проблеми зі входом у додаток «Приват 24».


Читати також