Автоцивілка: як оформити онлайн

Автоцивілка

Найпопулярніша, та обов'язкова страховка на авто в Україні — автоцивілка. Оформити її можна в офісі будь-якої страхової компанії, але набагато зручніше та вигідніше робити це онлайн. Сайт-агрегатор пропозицій по автомобільному страхуванню utobooking.com пропонує на вибір поліси від провідних компаній. Тут є автоцивілка, КАСКО, ДЦВ та зелена карта, які можна обирати та оплачувати будь де, головне щоб був інтернет та документи під рукою.

Автоцивілка: що пропонують провідні компанії

ОСЦПВ є обов'язковим видом страхування автомобіля. Тому водії часто намагаються вибирати найдешевшу автоцивілку. Застерігаємо від таких рішень, бо дешеві поліси, які продають, наприклад, біля заправок, можуть бути підробними. Або будуть забезпечувати дуже мале покриття при настанні страхового випадку. Тож обираючи поліси, обов'язково оцінюйте не тільки їх вартість, але й покриття, яке вони забезпечують.

Ціна автоцивілки на сайті починається з 1313 грн. В цілому придбати поліс ОСЦПВ можна за 1300-2500 грн. Відрізнятись будуть:

  • франшиза;
  • сумма покриття при настанні страхового випадку;
  • додаткові послуги в договорі (заправка авто, евакуатор, зарядка АКБ).

Майже кожна страхова компанія пропонує додатково оформити договір ДЦВ. Він забезпечує розширене покриття на випадок ДТП, тож вам не доведеться слачувати зі своєї кишені навіть найдорожчий ремонт чужої автівки. Адже стандартне покриття по ОСЦПВ в Україні не може перевищувати 130 тис грн. А от за рахунок ДЦВ ця сума може бути значно збільшена.

Що таке автоцивілка онлайн

Електронний поліс має таку ж саму юридичну силу, як і звичайний паперовий. Найзручніше те, що для його оформлення не потрібно їхати в страхову компанію. Ви оформлюєте його там, де вам зручно та в будь-який час. Одразу після оплати на вашу електронну пошту надійде лист, в якому буде поліс. При бажанні, його можна роздрукувати, але насправді в цьому немає потреби, адже всі дані автоматично потрапляють до бази МТСБУ, де поліція самостійно може їх перевірити. Ви точно не зобов'язані мати паперовий документ та показувати його поліції.

Для оформлення автоцивілки онлайн вам знадобиться стандартний пакет документів:

  • паспорт;
  • код;
  • права;
  • документи на транспортний засіб.

Після того, як ви обрали підходящі умови страхування, додали в “кошик” всі поліси, які бажаєте оформити, вводьте дані, та сплачуйте замовлення. На всю процедуру йде приблизно 10 хвилин. Після чого поліс буде надіслано вам на електронну пошту, а ви будете застраховані на випадок ДТП.

Наведемо ще декілька аргументів на користь онлайн автострахування:

  • не потрібно нікуди їхати;
  • можно оформлювати в будь-який зручний вам час;
  • вартість дешевше, ніж в офісі страхувальника;
  • одразу можно порівняти кілька пропозицій від провідних СК.

Тож, заходьте, обирайте найкращий для себе варіант, та будьте впевнені, що усі неприємності на дорозі вирішить за вас страхова компанія.


Читати також