УФ друк на плівці Оракал та других матеріалах - технологія з широкими можливостями

​Технологія ультрафіолетового друку

Технологія ультрафіолетового друку розвивається швидкими темпами. За рахунок цього даний метод нанесення якісного зображення на різноманітні плівки ПВХ, що самоокупаються, став доступним для всіх категорій і сфер бізнесу. У широкоформатній поліграфії УФ друк на прозорій плівці можна сміливо назвати інноваційним щаблем у розвитку, завдяки якому значно покращився підсумковий результат. А готовий виріб став відносно недорогим. Докладніше про друк на плівці можно прочитати тут https://www.decorprint-uv.com.ua/article-druk-na-orakali.

УФ друк на плівці - основний принцип

Для друку використовуються спеціальні світло-тверді фарби. Вони мають властивість полімеризуватися під впливом ультрафіолетового випромінювання ламп. В результаті цього на матеріалі, що запечатується, утворюється тоненька плівка, яка довго тримається на поверхні без втрати якості. Використовуване УФ чорнило є однокомпонентним. Воно не містить компонентів, що випаровуються, у своєму складі. За рахунок цього чорнила не піддаються висиханню в принтері, але добре застигають на вибраній запечатаній поверхні.

Переваги та особливості нанесення зображень методом УФ

Основною перевагою УФ друку є його висока механічна міцність. Шар фарби, надрукований на поверхні, не вимагає додаткового захисту у вигляді ламінації.

  • Має стійкість до впливу вологи і жирів. Нанесена на поверхню фарба абсолютно інертна до агресивного середовища. Вона не входить у реакції з розчинниками побутового призначення.
  • Можливість друку на різних видах плівки, включаючи навіть ту, яка не має підготовленого верхнього шару.
  • За рахунок високої щільності запечатування зображень, можна використовувати такий друк для використання на світлових конструкціях. Результат виходить дуже якісний.
  • Можливий рулонний друк (ширина до 1500 мм).
  • Тривалий час не вигоряє. Гарантія на такі зображення зазвичай надається на 2 роки.
  • Сучасний УФ друк на плівці має екологічну складову. Використовуване чорнило не виділяють жодних шкідливих речовин. Вони повністю безпечні як для людей, так і для навколишнього середовища загалом.

Різновиди широкоформатного друку (за допомогою УФ)

Нанести гарне та якісне зображення можна на різні поверхні та матеріали. Найчастіше для цих цілей використовується:

  • Вінілова плівка, що має міцність і високу надійність. На ній зазвичай друкуються рекламні банери та оголошення. Зображення, нанесені на вінілову плівку, відрізняються особливою барвистістю. Вони одразу привертають увагу людей, довго залишаються у високій якості та не бояться сонячних прямих променів. Навіть у згорнутому стані такі банери не мнуться.
  • Прозора плівка, що використовується як усередині приміщень, так і зовні.
  • Полотно. Цей матеріал також широко використовується для зображення. За рахунок його рельєфної поверхні досягається ефект справжньої картини, яку намалював художник. Такі зображення можна замовити для кафе, готелів чи власного будинку. Вони однозначно прикрасять будь-який інтер'єр.
  • Зображення на перфорованій плівці. Використовується цей матеріал для брендування вікон у транспортних засобах та будинках. Він добре пропускає сонячне світло, не роблячи приміщення темними.
  • Реклама на пластику. Це дуже популярна послуга, тому що за рахунок неї можна значно підвищити надходження клієнтів. Для цього використовується білий, матовий, прозорий та інші види пластику. Для неонових носіїв можна замовити повнокольорові зображення. Світлові короби та конструкції з різним підсвічуванням дуже привабливо виглядають у темну пору доби.
  • Друк на акрилі. Використовується не тільки для зовнішньої реклами. Її можна задіяти при обробці робочих та інших приміщень. Невелика ціна робить цей матеріал економічним, хоча його міцність не значно відрізняється від пластику.
  • Друк на композиті. Цей матеріал є двома тонкими алюмінієвими листами, які розділені поліетиленовим прошарком. Зображення наноситься на зовнішню поверхню композиту (на 1 або відразу на 2 аркуші). Головною перевагою є висока міцність та жорсткість виробу.

Компанія Декор принт пропонує своїм клієнтам УФ друк на оракалі з високою роздільною здатністю. Це унікальна самоклеюча плівка, яка на своїй поверхні має спеціальне покриття. За рахунок нього значно покращується якість друку та його довговічність. Тому є високий попит на цю послугу. Популярна плівка УФ від німецької компанії Oracal відрізняється високою якістю. Вона має стійкий довговічний клейовий шар та значну щільність.

Області застосування

Якісний УФ друк на плівці знайшов своє застосування у багатьох сферах, серед яких варто виділити найголовнішу – зовнішня реклама. Гарні вивіски і різноманітного виду банери чудово виконують покладену на них місію із залучення клієнтів. Для інтер'єрної реклами вона також добре підходить. Брендування виробів за допомогою наклейок та етикеток здійснюється швидко та економічно.


Читати також