Вибір та використання рукавів високого тиску

Вибір та використання рукавів високого тиску

Каталог одного з ведучих постачальників гідравлічного обладнання для промисловості, компанії «Промислова гідравліка», окрім основних установок, включає також допоміжні матеріали. Це дає змогу укомплектувати найрізноманітніші гідравлічні системи з мінімумом додаткових витрат.

Одна з найбільших категорій додаткового обладнання —  це рукава високого тиску – РВТ. Замовляючи гідравліку в компанії, ви також можете придбати РВТ з гарантією високої надійності.

Особливості конструкції

Сучасні гідравлічні системи працюють під високим тиском. Щоб контури та гідролінії витримували тиск, під яким використовується мінеральне масло чи інша рідина, використовуються спеціальні шланги — рукави високого тиску. Їх конструкція дозволяє не лише працювати в складних умовах, а й гарантувати надійне з’єднання між собою та під’єднання до насосів, розподільників чи інших агрегатів.

Експлуатаційні характеристики рукавів високого тиску зумовлені особливостями їх конструкції:

  • Внутрішній шар зазвичай виготовляється з гуми або іншого матеріалу. Основні вимоги до внутрішнього шару РВТ — еластичність, термостійкість і висока інертність.
  • Механічна міцність і стійкість до деформацій під впливом високого тиску забезпечується за рахунок спірального металевого чи композитного оплетіння. Чим більше шарів оплетіння має рукав, тим вищою буде його стійкість до тиску.
  • Зовнішній шар рукава роблять зі стійкого до механічних впливів та ультрафіолету полімерного матеріалу, який повинен бути дуже гнучким.

Важливим елементом конструкції рукава високого тиску є фітинги. Від того, фітинги якого стандарту встановлено на рукаві, залежить потенціальна можливість приєднання РВТ. Фітинги можуть бути прямі та кутові, що розширює можливості до використання рукавів.

Де використовуються РВТ?

Сфера використання рукавів високого тиску дуже широка. Вони застосовуються всюди, де потрібно забезпечити надійне з’єднання елементів гідравлічної системи. Найчастіше це:

  • Будівельна техніка — від кранів до бульдозерів.
  • Сільськогосподарська техніка: трактори, комбайни, сіялки тощо.
  • Бурове обладнання.
  • Підйомна техніка.
  • Персові установки.
  • Гідравлічні системи металообробних та деревообробних верстатів тощо.

Вибір конкретної моделі РВТ залежить від потрібного для приєднання діаметру, типу фітингу, довжини (зазвичай використовуються рукави від 0,5 до 3-4 м і довше). У разі потреби менеджери компанії допоможуть підібрати модель рукава високого тиску згідно маркування.

Купити рукава високого тиску в Україні

В компанії «Промислова гідравліка» можна замовити якісні та надійні рукава високого тиску для гідравлічного обладнання. Переваги РВТ від компанії «Промислова гідравліка»:

  • Широкий асортимент рукавів — як за розмірами, так і за номенклатурою.
  • Стійкість до високого тиску, швидких змін тиску, високих температур, механічних навантажень.
  • Доступні ціни.

Зв’яжіться з представниками компанії, щоб замовити РВТ або отримати експертну консультацію.


Читати також