Чому не працює Укрнет (Ukr.net). Масштабний збій 7 березня 2024

Чому не працює Укрнет (Ukr.net). Масштабний збій 7 березня 2024

7 березня 2024 року

Зранку 7 березня користувачі Ukr.net почали стикатися з проблемами доступу до сайту та поштових скриньок. Станом на 8:30 ранку всі сервіси Ukr.net, включаючи Sinoptik, залишаються недоступними.

Наразі невідомо, що стало причиною збою. На офіційній сторінці Ukr.net у Facebook та на інших ресурсах компанії відсутня будь-яка інформація про цю ситуацію.

Ukr.net - один з найпопулярніших українських веб-порталів, який налічує мільйони користувачів. Портал надає доступ до новин, поштових скриньок, прогнозу погоди та інших сервісів.

Подібний збій вже траплявся у 2019 році. Тоді, за словами головного редактора видання Internet.ua (входить до Ukr.net) Дмитра Сізова, причиною стало повне знеструмлення дата-центру компанії.

Користувачі Ukr.net висловлюють своє невдоволення у соціальних мережах. Багато людей скаржаться на те, що не можуть отримати доступ до важливої ​​інформації, що знаходиться на їхніх поштових скриньках.

Останні новини про Укрнет

"Сьогодні вночі, о 01:35, реєстратор доменних імен Network Solutions, раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr. net. В результаті інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин та електронна пошта. 
Ми робимо все можливе, щоб відновитись", — зазначили в компанії.

У пресовій службі агрегатора зауважили, що не змогли оперативно вирішити питання через службу підтримки реєстратора та пов’язали це із початком робочого дня у США (коли в Україні 13:00 ранку, у Флориді — 6:00). 

Станом на 2018 рік Network Solutions  займала четверте місце у галузі реєстрації доменів і була причетна до створення 6,7 млн доменів. 

Слідкуйте за новинами, щоб дізнатися про те, коли буде відновлено роботу Ukr.net.


Читати також