Переваги письма чорнильними ручками

Переваги письма чорнильними ручками

Писання чорнильною ручкою — це більше, ніж просто спосіб фіксації інформації на папері. Це цілий ритуал, що поєднує в собі естетику та прояв творчих здібностей. У сучасному світі, де переважає цифрове спілкування, чорнильні ручки стали символом стилю та індивідуальності. Окрім зовнішньої привабливості, письмо чорнильними ручками має чимало практичних і психологічних переваг.

Зручність писання

З незвички може здатися, що писати чорнилами дуже незручно. Коли вперше берете в руки чорнильну ручку, ви не знаєте, як правильно поставити її на папір, щоб вона не дряпала лист, не залишала плям, щоб чорнило легко лягало та не розтікалося. Але досить раз зрозуміти, як правильно тримати таку ручку, і у вас більше ніколи не виникнуть труднощі з письмом. На кулькову ручку під час писання доводиться сильно натискати, чорнильна ж легко ковзає по папері, не перенавантажуючи руку. Нею ви зможете писати без перерви значно довше, і ваша рука не втомиться.

Формування гарного почерку

Доведено, що чорнильна ручка позитивно впливає на формування красивого почерку. Невипадково дошкільникам і молодшим школярам тривалий час рекомендували чорнильні ручки купити для навчання каліграфії. Якщо ви хочете скоригувати почерк, зробити його більш розбірливим та витонченим, чорнильна ручка допоможе вам у цьому.

Чорнильні ручки поділяються на класи залежно від товщини лінії, яку залишає перо під час письма:

  • Extra Fine (EF) – дуже тонке перо та лінія.
  • Fine (F) – тонке перо та лінія.
  • Medium (M) – перо та лінія помірної товщини.
  • Broad (B) – широке перо, яке залишає широку лінію.

Економія коштів

Деякі дешеві кулькові ручки швидко перестають писати або починають розмазувати чорнило. Інші губляться, їх позичають колеги та забувають вчасно повернути. У третіх тріскається ковпачок або корпус від постійного натискання. Зрештою, ви змушені купувати таку кількість кулькових ручок, що про жодну економію не може бути й мови.

Натомість чорнильна ручка – ваш особистий інструмент (як гребінець або зубна щітка). Ви не позичите її нікому на хвилинку, вона завжди буде під рукою та ніколи не загубиться. Хороші чорнильні ручки виготовлені з міцних та довговічних матеріалів, тому вони служать роками та навіть десятиліттями.

Користь для здоров'я

Ті, хто проводить багато часу за комп'ютером, не з чуток знають про таку проблему, як тунельний синдром зап'ястя, який виникає через тривалі одноманітні рухи кистей. Тож регулярне писання чорнильною ручкою дозволяє з часом позбутися ознак тунельного синдрому та значно полегшує біль у руках після довгої роботи за комп'ютером.

З чим це пов'язано? Все дуже просто. При писанні чорнильною ручкою ваша рука займає таке положення й рухається таким способом, що це є своєрідною лікувальною гімнастикою. Якщо ви писатимете чорнильною ручкою хоча б по одній сторінці на добу, ризик виникнення болю в руці майже повністю зникне.

Процес письма чорнильною ручкою — це своєрідна медитація. Плавність руху пера по паперу, необхідність сконцентруватися на кожній букві та слові допомагають заспокоїтися. Багато людей відзначають, що письмо таким способом дозволяє знизити рівень стресу й перенаправити надлишок енергії в більш продуктивне русло.

Читати також


up