Захист деревини за допомогою натуральних олій та воску

Захист деревини за допомогою натуральних олій та воску

Покриття оліями та воском є одним зі способів захисту натуральної дерев’яної підлоги, вуличних меблів, парканів, елементів фасадів та інших виробів з дерева. Бархатиста на дотик, дуже натуральна та глибоко матова текстура, яка особливо подобається любителям класичних, лофт, вінтажних або бохо стилів, робить цей тип обробки унікальним.

Промаслена дерев’яна поверхня настільки матова, що деякі люди плутають її з необробленою. Матовий вигляд обумовлений відмінною якістю олій, які були спеціально підготовлені та нанесені для досягнення ефекту ідеально матової поверхні. Такі олії можна придбати на сайті https://profiprotect.com.ua/. Це справжній світовий хіт в дизайні інтер’єрів та екстер’єрів, який стає все більш популярним і в Україні.

Переваги натуральних олій та восків для дерева

Натуральні продукти завжди приємніші та безпечніші, ніж штучні, особливо коли мова йде про екологічність та вплив на здоров’я людини. Олії проникають глибоко в деревину, насичуючи її та захищаючи від вологи та тріщин. Воски, своєю чергою, створюють захисну плівку на поверхні, яка додає глянцю та запобігає появі подряпин.

Найчастіше для обробки дерев’яних поверхонь використовують такі популярні олії:

  • лляна,
  • тунгова,
  • тикова,
  • олія волоського горіха.

Вони не лише підкреслюють текстуру деревини, але й зміцнюють її зсередини. На додаток, якщо ви є прихильником природних ароматів, дерев’яні вироби, оброблені такими оліями, будуть тішити вас своїм приємним ароматом.

Що стосується восків, то їх як правило, виготовляють із бджолиного воску чи карнауби (це віск, який отримують із листя пальм). Вони створюють на поверхні деревини захисний шар, який не пропускає вологу та дозволяє дереву дихати. Це важливо, адже дерево не втрачає своїх природних властивостей, залишається еластичним і не розтріскується з плином часу. Крім того, воски надають приємний блиск, але не роблять деревину надмірно блискучою, як це буває у випадку з лаком.

Що таке натуральна гібридна олія для дерева?

Гібридні олії для дерева – це комбінація олії та воску, яка забезпечує деревині комплексний захист. Така олія проникає в глибокі шари, як звичайна олія, але водночас залишає на поверхні тонкий восковий шар. Таким чином натуральна гібридна олія для дерева одночасно гарантує надійний захист поверхні як зсередини, так і захисну плівку зовні.

Найчастіше гібридні олії виготовляють на основі натуральних компонентів, і вони ідеально підходять для обробки дерев’яних поверхонь, які постійно піддаються механічним навантаженням, наприклад, підлог або стільниць. Це відмінне рішення для тих, хто хоче зберегти природний вигляд деревини та забезпечити її довговічність.

Читати також


up