Особливості дверей для ванної кімнати

Особливості дверей для ванної кімнати

Рівне магазин дверей пропонує величезний асортимент товарів для квартир і комерційних приміщень. Це вхідні та міжкімнатні двері, зокрема для ванної кімнати. Їх вибір вимагає особливої уваги, зважаючи на специфічність даного приміщення. Які конструкції найкраще підходять для цієї кімнати? Насамперед вони мають бути вологостійкими і не боятися прямого контакту з водою. Зважаючи на це, найкращими будуть двері з ПВХ, пластику, алюмінію чи ламінованого МДФ. Також можливі різні варіанти з використанням скляних вставок. Важливо, щоб поверхня не вбирала вологу. Покриття дверей має захищати їх від розбухання, деформації та утворення цвілі.

Коливання температури є звичайним явищем для ванної, тому двері повинні витримувати ці умови без деформації та втрати властивостей. Оптимально, якщо вони забезпечують хорошу вентиляцію. З цією метою їх можуть комплектувати решітками, що дозволить уникнути скупчення вологи та сприятиме швидкому висиханню приміщення після прийняття ванни або душу. Додаткового комфорту додасть звукоізоляція, що особливо цінно для квартир та будинків з кількома мешканцями.

Обираючи двері для ванної, обов’язково врахуйте не лише розміри дверного проходу, а й площу самої кімнати. Конструкція повинна бути зручною для використання, тож можна звернути увагу на розсувні чи маятникові двері, які дозволять заощадити простір. Врахуйте, що вони повинні відповідати загальному дизайну ванної кімнати та прилеглих приміщень. Важливо, щоб вироби гармоніювали з плиткою, сантехнікою та іншими елементами декору. Водночас вони повинні бути стійкими до впливу агресивних миючих засобів, які часто використовуються у ванній для чищення різних поверхонь, зокрема й дверних полотен (від мила та забруднень).

Для ванної не часто купують двері зі скляними вставками, та все ж вони допустимі, якщо останні присутні в невеликій кількості. Крім того, скло повинно бути загартованим або покритим спеціальною плівкою. Це захистить від отримання травм у разі його розбиття. Такі двері пропускають достатньо світла, але зберігають приватність. Вони додають інтер’єру легкості та розширюють простір.

Які двері не підходять для ванної

Виробники пропонують величезну кількість міжкімнатних дверей, проте не всі вони підходять для ванної як моделі, що не відрізняються вологостійкістю. Які двері краще не встановлювати в дане приміщення? Туди не підходять вироби із натурального дерева, якщо воно не оброблене спеціальними вологозахисними засобами, бо може набухати, деформуватися чи розтріскуватися під впливом вологи. Це призведе до швидкої втрати естетичних і функціональних якостей виробу. Не підходять і конструкції з фанери чи ДСП, якщо вони не мають спеціального захисного покриття, бо погано витримують вологу, можуть швидко розшаруватися і втратити свою міцність. Вони не призначені для використання у приміщеннях з високим рівнем вологи.

Якщо двері виготовлені з металу, але не мають антикорозійного покриття, вони можуть піддаватися корозії під впливом вологи. Це призведе до зниження їхньої міцності та появи іржі, тому обов’язково поцікавтеся особливостями вподобаної моделі. Ламіновані двері можуть бути непоганим варіантом, але тільки якщо вони мають високу якість ламінування та захищені від вологи. Дешеві та неякісні вироби швидко зношуються і втрачають свій першопочатковий вигляд під впливом вологи. Скло ж взагалі може стати небезпечним, якщо воно незагартоване та не має посилення.

Обрати двері до ванної кімнати самостійно не надто легко, але ви завжди можете скористатися послугами менеджера інтернет-магазину Сезон Плюс. Розкажіть йому про свої потреби та вподобання, щоб отримати найкращу пропозицію за прийнятною ціною. Вибір дверей для ванної має бути обдуманим, щоб забезпечити довговічність і надійність конструкції в умовах підвищеної вологості.

Читати також


up