Меблі для передпокою: як обрати та на що звернути увагу перед покупкою

Меблі для передпокою: як обрати та на що звернути увагу перед покупкою

Передпокій – це перша кімната, яку бачить власник будинку чи квартири або його гості. Саме тому, очевидно, що передпокій являє собою обличчя всього будинку. Те як Ви оформите цю кімнату та яким чином підберете відповідні меблі – сформує враження людей про ваші особисті смаки та вподобання, а також про вашу оселю загалом.

Як ви вже зрозуміли, підбір меблевого асортименту – є досить відповідальною місією. Варто зазначити, що для того, щоб створити сучасний і при цьому невимушений дизайн передпокою необхідно або бути фахівцем у даному питанні, або звернутися за допомогою до професіоналів. У своєму виборі ви звісно можете керуватися лише своїми потребами, проте як показує практика, для пересічної людини процес підбору меблів для передпокою іноді може виявитися досить складною задачею. То ж розберімося в цьому питанні більш детально!

Сучасні передпокої зазвичай комплектуються такими елементами:

  • шафа-купе для речей;
  • комод або тумбочка для взуття;
  • пуфик;
  • декоративне дзеркало;
  • вішалка.

Основний критерій – габарити кімнати

Якщо ви проживаєте у квартирі, то передпокій, як правило, займає невелику площу. За таких умов варто задуматися про покупку комода, який ідеально впишеться у простір, не забере багато місця, а головне – вмістить велику кількість речей. Не подобається комод – не проблема! Відмінною альтернативою останньому послугує шафа з дзеркальним фасадом. Наявність дзеркальної поверхні у передпокої візуально дещо збільшить простір кімнати.

Який стиль меблів обрати

Перш ніж ви розпочнете процес вибору меблів, варто зазначити, що стиль передпокою не повинен радикально відрізнятися за стилем від основного, так би мовити, інтер’єру інших кімнат. Звісно, що ніхто не заборонить вам використовувати інші, відмінні від основних, поєднання кольорів, проте все ж доцільно зберігати в дизайні передпокою риси притаманні для будинку. Якщо кімната невелика – обирайте меблі світлих відтінків, які не будуть візуально зменшувати простір. Також цікавим буде оформлення маленької прихожої в стилі мінімалізму чи хай-теку. Якщо ваш передпокій досить просторий – колір меблів не стане перешкодою у створенні Вашого індивідуального стилю. Обирайте будь-який, який Вам до вподоби!

Сировина для меблів

Зазвичай меблі для передпокою виготовляють з МДФ. Меблевий асортимент на такій основі має порівняно низьку собівартість, але досить тривалий термін експлуатації. Найдорожчі меблі виготовляють з масиву дерева. Дзеркальні елементи, двері шаф-купе зазвичай виготовляються зі скла, що має високий показник міцності та твердості. Саме завдяки цьому таке скло витримує значні номінали навантажень та удари.

Додаткове меблювання

Дуже важливо, щоб передпокій був не лише красивим, але й максимально функціональним простором у вашому будинку. Саме тому, на додаток до шафи, ви можете придбати вішалку для верхнього одягу. Якщо простору у  передпокої небагато – сміливо можна обирати модель, яка кріпиться безпосередньо на стіну. Якщо ж вам до вподоби ретро стиль – обирайте стоячі моделі, які на ринку представлені у великій кількості. Важливо зазначити, що кількість ніжок вішалки прямопропорційна стійкості останньої. Тому, чим більшу кількість одягу ви збираєтеся розмістити, тим більшу кількість ніжок має мати вішалка.

І наостанок – поличка для взуття. Перед покупкою останньої зважайте на найбільший розмір взуття. Цей параметр визначить габарити даного елементу меблювання. Також варто врахувати, що щільно закриті полиці погано вентилюються, а відкриті, частіше за все, виглядають не охайно.

Читати також


up