Як вибрати медтехніку для відкриття власного медичного кабінету

медтехніка

При відкритті власного медичного кабінету або переобладнанні вже існуючих медичних центрів перед їх власниками постає питання пошуку відповідного обладнання. Звичайно, важливо враховувати ціну та наявний бюджет, але ще потрібно звернути увагу на важливі аспекти, які стосуються саме медичної галузі. Обладнання, представлене на сайті українського магазину медтехніка Zavet, має відповідати певним вимогам.

Сертифікати та дозволи – доведена ефективність

Жодне обладнання з позначкою «медичне» не буде допущене у продаж без проведення низки тестів, що підтверджують як його безпеку, так і ефективність. Сертифікати про успішне проходження таких випробувань мають бути у продавця виробів, а згодом – і у власників медичної установи для пред'явлення різним перевіряючим службам.

Обладнання при цьому має бути включено до списку дозволеного для використання Міністерством охорони здоров'я.

Зручність експлуатації, відповідність можливостям

Крім відповідності стандартам якості та безпеки, слід звертати увагу ще на такі аспекти:

  • Можливість експлуатації обладнання без перепланування приміщення чи з урахуванням можливості його реалізації. Так деякі види обладнання вимагають мережі з напругою 380 вольт замість звичних 220. Ще може виникнути проблема, коли апарат занадто великий і просто не поміститься в межах кабінету.
  • Складність в експлуатації як сама по собі, так і в порівнянні з минулим аналогічним обладнанням, яке використовувалося в клініці раніше. Іноді невеликі переваги, які дає нова модель того чи іншого апарату, не варті зусиль, які доведеться витратити на навчання всього персоналу.
  • Специфіка умов зберігання та експлуатації обладнання, догляду за ним. Деякі види матеріалів не можна стерилізувати за допомогою стандартних засобів. Інші потребують специфічних умов зберігання (найчастіше це лабораторне обладнання). Якщо власник не в змозі забезпечити дотримання цих умов – краще вивчити це питання та відмовитись від покупки до того, як обладнання буде встановлено та зіпсується через неможливість використовувати його за правилами.

Як і з іншими видами обладнання, потрібно враховувати можливість поломки та необхідність заміни відпрацьованих деталей. Перед придбанням апарата потрібно заздалегідь дізнатися, наскільки складно буде здійснити ремонт: чи є поблизу якісь сервісні центри і як довго доведеться чекати комплектуючих на заміну від виробника або дилера.


Читати також