Які методи використовуються для друку на картоні?

друк на картоні

Картонна упаковка – це можливість вигідно презентувати ваш бренд. Завдяки їй можна рекламувати продукцію, привертаючи до неї увагу. Тому важливо, щоб коробки мали репрезентативний зовнішній вигляд. Це може бути високоякісний багатоколірний друк на картоні з різними дизайнерськими ефектами.

Який методи друку застосовують для роботи з картоном?

Рекламний друк на картонних коробках додасть упаковці представницького вигляду. Так можна підвищити помітність вашого фірмового стилю і лояльність потенційних клієнтів. Зазвичай використовуються методи:

  • флексодруку;
  • цифрового друку;
  • офсетного друку; 
  • ламінування. 

Детальніше вас зорієнтують фахівці SP-Ekko. Звертайтеся, щоб створити якісне упакування у бажаному вигляді. А поки пропонуємо дізнатися більше про популярні технології друку.

Поширені види друку на картоні

Процеси друку принципово відрізняються за способом перенесення кольору на друкований матеріал. 

  • Флексографічний друк. Надруковані частини виступають з еластичної полімерної пластини. Флексодрук зазвичай використовується для транспортної упаковки, складаних ящиків, коробок або піддонів.
  • Офсетний друк – це процес друку з поверхні. У ньому деталі, що передають колір, зроблені з плоскої металевої притискної пластини. Зазвичай за допомогою офсетного друку створюються картонна подарункова упаковка, брошури, плакати тощо.
  • Цифровий друк – це сучасна технологія. На відміну від попередніх процесів друку його не можна класифікувати на основі матеріалу чи застосування фарби. Все тому, що в процесі не використовується статичний матеріал. Елементи для друку передаються безпосередньо на друкарську машину за допомогою комп’ютера. 

Така технологія дозволяє якісно друкувати упаковку з гофрокартону та торгові стенди / вітрини. Можна з точністю реалізувати різні ефекти. Наприклад, персоналізувати упаковку відповідно до необхідної кількості штук. Управління кольором також дає можливість імітувати інші процеси друку і створювати різні ефекти.

Чим прямий друк відрізняється від додрукарської підготовки?

Прямий друк здійснюється при обробці готових заготовок із гофрокартону на обробному верстаті. Попередній друк – це коли для виготовлення упаковки використовуються паперові рулони, які попередньо вже були надруковані.

Що потрібно знати для друку на картоні?

Зважайте, якими мають бути:

  • довжина, ширина і висота необхідної коробки;
  • форма коробки чи його технічний малюнок;
  • матеріал (тришаровий, п'ятишаровий картон тощо) або мета використання, щоб визначити матеріал;
  • необхідні друковані чи графічні матеріали.

Сьогодні є багато пропозицій від компаній, які надають послуги друку. Зокрема, можна звернутися до SP-Ekko – і вам запропонують комплексну підтримку з усіх питань, пов'язаних з друком упаковки. Спеціалісти можуть розробити відповідний дизайн, орієнтуючись на ваші запити, і запропонують відповідну технологію друку.


Читати також