Black Maloka

Голосовать за Black Maloka. Лучший музыкальный клип 2016


Пісня-маніфест Propaganda (Turn Off The TV) народилась взимку 2015 року і є прямою рефлексією на загострення пропагандистської істерії у світовому інфопросторі, на поверхневе або відверто викривлене висвітлення більшості актуальних інфоприводів з боку ЗМІ. Не в останню чергу поштовхом для написання стала інформаційна війна, що її проводить Росія по відношенню до України та решти цивілізованого світу.

Лейтмотивом цього експресивного чотирихвилинного «бойовика» є втома. Втома від заангажованості джерел, нескінченних інформаційних воєн між кураторами медіаресурсів, від неприпустимо низького інтелектуального рівня телеконтенту і, зрештою, від остаточного перетворення телебачення v. 1.0 на інструмент маніпулювання суспільною думкою, а телевізора - на примітивний ретроградний пристрій, що мусить піти геть з нашого життя.

«Найбільше в усій цій історії (Російська агресія проти України) мене здивувало те, з якою легкістю російська пропаганда заволодіває думками не лише своїх власних television-addicted люмпенів, а й величезної кількості європейців, людей освічених і на перший погляд притомних» - говорить Серж, лідер Black Maloka. «Ніколи не міг подумати, що таке можливо у ХХІ столітті, коли навколо така кількість джерел інформації, що будь-хто при бажанні може розібратись в будь-якій ситуації, навіть якщо знаходиться на іншому боці земної кулі».

«Ідея зняти музичне відео на Propaganda з'явилось спонтанно, після прогулянки нетрями широко відомого у вузьких колах київської богеми гаражного кооперативу на вул. Петрівській. В одному з гаражів наш приятель обладнав щось на зразок андерграундного міні-клубу. Час від часу тут проходили вечірки і експериментальні концерти-хепенінги. Оригінальне оформлення приміщення - фіолетове світло, екрани що блимають, уламки техніки родом з 90-их - максимально відповідало нашим ідеям. Зараз, наскільки мені відомо, ця локація недоступна, але ми встигли скористатися своїм шансом».

P.S. Не забудьте вимкнути телевізор!


Читати також