Троль на ймення «Дзен». «Дивина» в Межигір’ї

Троль на ймення «Дзен». «Дивина» в Межигір’ї

26 серпня 2017 року в національному парку Межигір’я оселився троль, на ймення «Дзен».

Скульптура з дерева, виконана за авторською методикою і має вражаючі розміри: заввишки 5 метрів і понад 6 метрів шириною. «Унікальність троля полягає не лише в конструкції, а і його призначенні – повній інтерактивності. По ньому можна лазити і стрибати!» - зазначає Олена Шептицька, президент арт-платформи «Дивина». Скульптуру спроектовано спеціально для активного відпочинку, щоб не лише діти, але і дорослі мали можливість лазити по ній! Згадайте, як приємно в дитинстві було гойдатись на гілках!

Відповідальність за розробку проекту і виконання робіт взяла на себе Міжнародна мультикультурна арт-платформа «Дивина». Керуючись гаслом: Поєднувати непоєднуване, «Дивина» з моменту заснування прагне дивувати. Платформа об’єднує спеціалістів високого професійного рівня, художників, скульпторів, артистів, музикантів, спортсменів і людей з найбожевільнішими ідеями. І втілює ці ідеї в життя. Результат – унікальні події, виставки, фестивалі, вистави, перфоманси, експозиції.

Над скульптурою працювало 3 митця, Олексій Абрамов, Артур Гармідер, Василь Лев, на протязі 2х місяців. «Скульптори, для виконання роботи, обиралися дуже старанно. Їм доводилось виконувати складні конструктивні задачі в стислі строки, для чого необхідні фах, професіоналізм і креативне мислення. Ми обрали митців з різних міст: з Києва – Абрамов Олексій, з міста Суми – Гармідер Артур, зі Львова – Василь Лев. Хлопці відмінно справились з завданням» – резюмує Кравець Микола, продюсер арт-платформи «Дивина».

«Дзен» став для нас справжнім викликом, - ділиться враженнями Василь Лев, - нам хотілось поєднати в цій скульптурі різні культури та традиції. Буддійський спокій, африканський атлетизм і зачіску корінних народів Північної Америки». Задум повністю відповідає слогану Національного парку: Межигір’я об’єднує! Один з перших щасливчиків, який побачив троля і поспілкувався з його творцями – житель Нью-Йорку: «Я в захваті від скульптури! Мені дуже подобається!»

Арт-платформа «Дивина» не вперше співпрацює з Національним парком Межигір’я, наповнюючи його мистецькими подіями та арт – об’єктами. Поступово парк перетворюється в сучасний культурний осередок.


Читати також