Наслідки молочниці

лікування молочниці

Називати кандидоз дріб'язковим захворюванням некоректно. Наслідки молочниці навіть при "стертих" її проявах, які дозволяють відкласти візит до лікаря, можуть загрожувати здоров'ю людини. Кандидоз робить уразливим організм для приєднання нових інфекцій, так як руйнує слизову і верхній шар дерми. Кандидоз може стати причиною розвитку таких серйозних захворювань як пієлонефрит, остеомієліт, пневмонія і т.д., пише https://molo4nica.in.ua/ сайт про молочницю і її способи лікування

Основна шкода для організму людини від молочниці припадає на імунну систему. Хронічний перебіг цього захворювання змушує організм витрачати на боротьбу з ним додаткові ресурси, в зв'язку з чим відбувається його виснаження і, як наслідок, зниження імунітету.

Як наслідок молочниці у жінок можуть виступати наступні захворювання:

  • кандидоз кишечника;
  • уретрит;
  • цистит;
  • ревматоїдний;
  • ерозія шийки матки
  • та інші запальні процеси.

За статистикою у 8 з 10 жінок хоча б раз у житті був вагінальний кандидоз. Несвоєчасне лікування, а так само недотримання лікарських рекомендацій сприяють розвитку хронічної форми цієї недуги і, як наслідок, поширення грибкової інфекції на сусідні системи організму.

В цілому це пов'язано з особливостями анатомічної будови органів малого таза. Це може серйозно підірвати здоров'я жінки і створити труднощі для зачаття, протікання вагітності, пологів і здоров'я майбутньої дитини. У породіль з урогенітальною інфекцією у вигляді молочниці найчастіше відбуваються розриви тканин промежини, в зв'язку з деформацією слизового і еластичного шару дерми. Однак головна небезпека полягає в ризику внутрішньоутробного зараження дитини кандидозом.

Серед наслідків молочниці у чоловіків найчастіше зустрічаються уретрити і простатити, що також негативно позначається на здібностях надалі мати дітей. Це пояснюється розвитком запалення на статевому члені чоловіка. В результаті відбувається здавлення сечовивідного каналу, а при уретриті - обмеження передміхурової залози. Як і у випадку з жінками інфекція може піти вище, в цьому випадку є ризик розвитку грибкового пієлонефриту.

Найбільш поширеним наслідком молочниці є дисбактеріоз кишечника. В основному це стосується ендогенного розвитку кандидозу. Велика кількість грибкових колоній в шлунково-кишковому тракті провокує надмірне газоутворення і інші диспепсичні розлади. Дані обставини можуть ускладнювати засвоєння їжі і привести до розвитку дефіциту вітамінів і мікроелементів. Це також позначається негативно на імунній системі організму.


Читати також