Антиутопія від Плетеної людини

Dammit! We’re back to Dystopia! Новий реліз гурту The Wicker Man

Про гурт

Історія проекту The Wicker Man бере початок у 2016 році, коли троє музикантів з міста Дніпро (Данил Давидов, Мирослав Процан та Роман Соловйов) об’єдналися разом, щоб створювати власну інструментальну музику.

Спочатку творчість колективу базувалася на етнічних мотивах кельтської культури та стилістично була близькою до таких незвичайних напрямків, як dark folk, neoclassical та ambient. До того ж, сама назва гурту є алюзією на стародавні кельтські обряди: “The Wicker Man” в перекладі означає “Плетена людина” - так називали сплетені з вербового гілля ляльки у формі людей, котрі спалювали на гігантському вогнищі друїди, прославляючи своїх богів та сподіваючись на багатий врожай.

The Wicker Man

У тому ж році до колективу приєдналася вокалістка Анастасія Северіна, а через деякий час п'ятим учасником гурту стала віолончелістка Валерія Івануха. З цього часу музиканти починають пошук власного звучання, вдаючись до експериментів з нестандартними музичними інструментами та не обмежуючись єдиним напрямом розвитку.

Про альбом

Новий повноформатний реліз гурту “Dammit! We’re back to Dystopia!” - це розповідь про гіпотетичну Антиутопію, де природна складова світу не є домінуючою та витіснена штучними механізмами, а унікальність людської думки заміщена заклопотаністю буденними негараздами. Тим не менш, ця невелика повість не дає відповіді на питання про долю людства, а натомість акцентує увагу на долі машин та технологій, неначе вони самі є живими істотами.

До речі, в релізі також приділено особливу увагу саме поїздам та тематиці залізної дороги. Так, наприклад, у треках “Magellan of railways” та “Oh, this turmoil and bustle…” були використані семпли парових локомотивів першої половини 20-го сторіччя, що вільно поширюються в мережі. А для композиції “Reincarnation” учасник гурту Роман власноруч робив польові записи в туннелях Дніпровського метрополітену.


Читати також