19.04.2019
Розваги
eye 136

Афіша травень 2019. Дніпровська філармонія

Репертуар на май. Афиша Днепропетровской филармонии 2019

Репертуар на травень 2019 Дніпропетровської філармонії ім. Когана

02.05 (червер) 19:00

Музичне шоу «Едіт Піаф. Душа Парижа»

Виконавці: Юлія Мандіч (вокал), Вадим Кочетков (вокал), В. Зубань (акордеон), шоу-балет «Каданс», театр «Мім»

Творчість великої ПІАФ і в цей час бентежить серця і душі людей усього світу. Це неймовірно унікальна і не повторна жінка. Феномен таланту Піаф полягає не тільки в унікальності її манери виконання пісень, а й в умінні розпізнати талант у зовсім молодих і поки ще не відомих виконавців.
Життя Едіт розкрилось нам вразливою і пристрасною своєї стороною поза світлом софітів. Шанувальники відомої співачки і актриси часто говорять про те, що її недовге 48-річне життя було сповнене такою кількістю скорботи і драматичних подій, якої з надлишком вистачило б на кілька доль.

Біографія Піаф - це довга повість про людські емоції, і пристрасті, які терзали її як на екрані і за мікрофоном, так і в реальному житті, що складається з уявного нескінченного ланцюга романтичних уподобань, заміжжя і любовних інтриг. Як говорив сам Луї Жирарден: «Сорок вісім годин у присутності Едіт Піаф за своїм емоційним напруженням навіть сильніше, ніж один заїзд Тур-де-Франс».
Завдяки Едіт, світ дізнався такі імена, як: Ів Монтан, Шарль Азнавур, Серж Генсбур і інші. Музичне шоу занурить Вас у тайни Парижу, міста, де завжди панує любов, де обов`язково здійснюються мрії!

Вартість квитка від 100 до 200 грн Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

03.05 (п`ятниця) 19:00

Концерт джаз-оркестру «DNIPROBAND»

Диригент Юрій Іщенко

Ольга Іщенковокал

Володимир Зубань акордеон

Ми знаємо, що джаз виник у США серед пригнобленого, безправного негритянського населення, серед нащадків чорних рабів, яких насильно вивозили зі своєї батьківщини. В результаті переносу негритянської вокальної музики і ритму в інструментальну сферу народилася нова оркестрова музика - джаз.

Основні особливості джазу - це імпровізаційність і свобода ритму, вільне дихання мелодії. Музиканти джазу повинні вміти імпровізувати або колективно, або соло на тлі срепетированого акомпанементу. Що ж стосується джазового ритму (він позначається словом свінг від англійського swing- гойдання), то один з американських джазових музикантів писав про нього так:

"Це почуття натхненного ритму, який викликає у музикантів відчуття легкості і свободи імпровізації і дає враження нестримного руху всього оркестру вперед з безперервно зростаючою швидкістю, хоча фактично темп залишається незмінним".

З часу свого виникнення в південному американському місті Нью-Орлеан джазвстиг пройти величезний шлях. Він поширився спочатку в Америці, а потім іу всьому світі. Він перестав бути мистецтвом негрів: дуже скоро в джаз прийшлибілі музиканти. Імена видатних майстрів джазу відомі всім. Це ЛуїАрмстронг, Дюк Еллінгтон, Бении Гудмен, Глен Міллер. Це співачки ЕллаФицджералд і Бессі Сміт.

Музика джазу вплинула на симфонічну та оперну. Американський композитор Джордж Гершвін написав "Рапсодію в стилі блюз" для фортепіано з оркестром, використовував елементи джазу своєї опери "Поргі і Бесс".

Джаз є і у нас в країні. Перший з них виник ще в двадцяті роки. Це був театралізований джаз-оркестр під керуванням Леоніда Утьосова. На багато років пов'язав з ним свою творчу долю композитор Дунаєвський. Напевно, ви теж чули цей оркестр: він звучить у життєрадісному вимірі, і досі користується успіхом фільм "Веселі хлопці".

На відміну від симфонічного оркестру в джазі немає постійного складу. Джаз - це завжди ансамбль солістів. І навіть якщо випадково склади двох джазових колективів співпадуть, все таки зовсім однаковими вони бути не можуть. Адже водному випадку кращим солістом буде, наприклад, трубач, а в іншому виявиться якийсь інший музикант.

Так і в нашому оркестрі DNIPRO BAND. Минають роки, уходять одні музиканти, долучаються інші. Тому, наш оркестр в новому сезоні знов зазвучить по-іншому. По-новому, тому що джаз народжується тільки в мить його створення, мить імпровізації, мить єднання духу свободи, музикантів та вас, наші дорогі слухачі!

Вартість квитків від 100 до 200 грн

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

05.05 (неділя) 12:00Дитячий симфонічний абонемент з програмою «Діти – дітям»Разом з симфонічним оркестром грають діти - лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Диригент – лауреат міжнародних конкурсів Іван Чередніченко

Всеволод Літучий-флейта. 14 років , 5 рівень навчання музичної школи Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки. Клас викладача заслуженої артистки України Ольги Сергіївни Зернаєвої . Володар Гран - Прі на XXX фестивалі- конкурсі виконавців на духових та ударних інструментах «Дніпровські Сурми- 2019» ; лауреат 1 ступеню XVII міського відкритого конкурсу виконавської майстерності учнів шкіл естетичного виховання м. Дніпро; лауреат 2 премії міжнародного фестивалю- конкурсу юних виконавців ( з оркестром) м. Маріуполь; лауреат 2 ступеню XIX міжнародного конкурсу - фестивалю «Акорди Хортиці» м. Запоріжжя ; лауреат 2 ступеню Всеукраїнського конкурсу виконавців пам`яті М. Тимохи м. Київ; Гран - Прі Міжнародного інструментального конкурсу імені Євгена Станковича та лауреат 1 премій в номінаціі «соліст з оркестром» та
«соліст- інструменталіст» м. Київ. Програма - В. А. Моцарт Концерт для флейти з оркестром G - dur 1 частина

Шептун Єлизавета, 14 років. Триразова володарка Гран-Прі міського фестивалю-конкурсу "Музична веселка", 1 місце конкурсу української музики ім. А. Штогаренка, 1 місце на музичній олімпіаді "Голос країни" г. Киев, лауреат 1 премії всеукраїнського конкурсу вокального мистецтва м. Б. Гмирі р Дніпро, постійна учасниця музичного фестивалю "Молодь розправляє крила" з оркестром, лауреат 3 премії VII Міжнародного конкурсу юних вокалістів Олени Образцової м.Санкт-Петербург (2018).

Едуард Сребницький (скрипка) 12 років.Учень 7 класу ХССМШІ (Харківської середньої спец.муз школи-інтернат) Клас педагога Голубятникова Євгена Віталійовича.У 2013 р лауреат 2 ступінь конкурсу , «Осінній листопад» м.Маріуполь
2014 р лауреат 3 ступінь конкурсу ім.Когана м.Дніпро.
2015 р лауреат 2 ступінь конкурсу, «Акорди Хортиці» м.Запоріжжя.
2016 р лауреат 3 ступінь конкурсу ім.Когана м.Дніпро
зіграє 1 частину Концерту №7 Шарля Беріо

Вокальний ансамбль "Ранкові дзвони" ДМШ №10 художній керівник Суворовцева Тетяна

Вокальний дует Коротинська Катерина та Волошина Анастасія художній керівник Суворовцева Тетяна

Снегирьова Катерина навчається у 3 класі по фаху "Скрипка". Лауреат багатьох конкурсів, у тому числі Регіональних та Всеукраїнських. За творчі досягнення отримала стипендію ім.Г.Логвіна (2018, 2019), 1 місце в конкурсі «Зефір» 2019 рік, учениця ДМШ №10, викладач Кузьменко Валентина

Квитки: дитячий – 40грн, дорослий – 60 грн

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

08.05 (середа) 19:00Життя як оперета – І.Кальман

Виконавці: Катерина Миколайко (сопрано) , Роман Супряга (баритон), Надія Миколайчук (сопрано), Роман Таранцов (тенор), Дар`я Полякова, Шоу-балет «Каданс»

Дніпропетровська філармонія має декілька перлин. Перлин голосу. Чарівних оперних голосів. Тому представити їх так, щоб розкрити кожен ми придумали через першу виставу-оперету. А король оперети хто? Звичайно ж Імре Кальман. Звичайно його оперети «Байядера», «Фіалка Монмартра», «Маріца», «Фея карнавалу», «Сільва».

Тому не гайте час та неодмінно приходьте 08 травня о 19:00 та прикрасьте свій відпочинок.

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

12.05 (неділя) 12:00 Дитячий джазовий абонемент

Диригент Юрій Іщенко Солісти _ Володимир Зубань (акордеон) та діти – учні музичних шкіл міста

Джаз бенд DNIPRO BAND під керівництвом диригента Юрія Іщенка.

Молоді талановиті солісти дитячих музичних шкіл та вокального гурту «Джем Сі» звучатимуть зі сцени разом із метрами естради Дніпра.

Кожного концерту до нас приєднуються нові імена. Вже стали відомими сцені вокалістка Валерія Жиркевич, саксофоністка Ксенія Кириченко, кларнетист Сергій Кухаренко, барабанщик Роман Чернявський, Карина Верезуб – вокал. Приєднуйтесь і ви, та спробуйте грати з метрами джазу!

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

14.05 (вівторок) 19:00Музичне шоу «Пісня буде поміж нас»

Солісти - лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів: Ольга Вороніна, Роман Таранцов,Олена Ледовська, Вадим Кочетков, Юрій Головін (труба),Ольга Аванесова (скрипка), Володимир Зубань (акордеон), шоу-балет КАДАНС

Ви почуєте кавер-версії золотих хитів української поп-музики композиторів - новаторів: Героя України Володимира Івасюка, Народного артиста України, лауреата Шевченківської премії Ігора Поклада, Народного артиста України Миколи Мозгового. Чиї пісні лунали поміж нас та лунають і досі. Тож запрошуємо до нас!

Вул. Воскресенська(Леніна), 6, тел. (098)303 64 12, (099)207 80 82

Вартість від 100 до 200грн

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білет, або через сайт філармонії

15.05 (середа) 19:00 Концерт симфонічного оркестру

Соліст – Валерій Соколов (скрипка)

В програмі: А.Хачатурян Концерт для скрипки с оркестром

Диригент – Заслужений діяч мистецтв України Наталія Пономарчук

Валерій Соколов - лауреат міжнародних конкурсів, скрипаль. Народився в Харкові в 1986 році. Займається грою на скрипці з 5-річного віку.

Початкову музичну освіту здобув в ДМШ№9 м.Харкова (клас викладача Кравецької Н. Ю.) і Харківській середній спеціальній музичній школі-інтернаті (клас доцента Євдокимова С. А.).

З 2001 року Валерій переїжджає до Великобританії, в школу ім. Ієгуді Менухіна в Лондоні в клас професора Наталії Боярської.

З 2005 року навчається в Королівському Коледжі Музики в Лондоні в класі професора Фелікса Андрієвського, також стажуючись у Марка Лубоцкій в Гамбурзі.

У 2005 році стає володарем Гранд Прі міжнародного конкурсу ім. Джордже Енеску (Бухарест, Румунія).

У 2010 році Валерій закінчив аспірантуру в елітній музичній академії в Кронберг (Франкфурт, Німеччина) по класу Гідона Кремера і Анни Чумаченко, а в 2014 році стажування у Віденській консерваторії у Бориса Кушніра.

Скрипаль регулярно гастролює з європейськими (Лондон, Стокгольм, Брюссель, Женева, Цюріх, Мюнхен), азіатськими (Сеул, Токіо, Куала-Лумпур, Пекін, Сінгапур) і американськими (Оттава, Клівленд, Сіетл) симфонічними оркестрами. Щорічно Валерій Соколов виступає в концертах симфонічних оркестрів Санкт-Петербурзької, Московської та Київської філармонії.

Співпрацював з оркестром Бі-Бі-Сі, Оркестр де Парі, Камерним оркестром Європи і оркестром ім. Густава Малера, оркестру Радіо Франції, Баварського Радіо і NDR в Гамбурзі. З 2016 року Валерій Соколов щороку викладає на міжнародних майстерклас в Шаффхаузене (Швейцарія).

Кожен концертний сезон Валерій Соколов виступає на батьківщині, спільно з провідними українськими колективами: Державним Академічним оркестром України і оркестром Національної Філармонії України.

Співпрацював з найбільшими диригентами: В. Ашкеназі, Ю. Теміркановим, Д. Цінманом, Н. Маррінер, Ю. Симоновим. Регулярно виступає спільно з видатними диригентами молодого покоління, серед них Андріс Нельсонс, Яннік Незе-Сега, Юрай Вальчуа, Василь Петренко, Рафаель Пайар і інші.

Особливу подяку висловлює видатним українським диригентам В. Сіренко, Н. Дядюрі, К. Карабиця, Х. Ерлу, В. Плоскіна, Н. Пономарчук, В. Протасову та О. Линів за постійну співпрацю.

Сольні концерти скрипаля проходять в найпрестижніших концертних залах Європи: Вигмор-Холл в Лондоні, Театр Шатле в Парижі, Консерваторії ім. Дж. Верді в Мілані, в Люцерні.

У камерній музиці колегами по сцені були скрипалі: Вадим Рєпін, Ліза Батіашвілі, Микита Борисоглібський, Борис Бровцин, Робі Лакатош, альтисти: Жерар Коссе, Максим Рисанов, Лоуренс Пауер, віолончелісти: Гаррі Хофман, Міша Майський, Леонід Горохов, Олександр Бузлов, Йенс Петер Майнц і піаністи: Денис Мацуєв, Кетрін Стотт, Пьотр Андрежевскій, Ітамар Голан, Саша Маджар, Девід Фрей, Нельсон Гернер.

Постійним, багаторічним партнером по камерному ансамблю Соколова є піаніст, лауреат міжнародних конкурсів, Євген Ізотов.

Багаторічна дружба і тісне музична співпраця пов'язує музиканта з легендарним режисером Бруно Монсенжон. Результатом творчого тандему скрипаля і режисера стали три фільми-концерти: «Violon dans l'aime» (EMI classics, DVD) в 2004 році, «Сібеліус в Паризькій Консерваторії» з Володимиром Ашкеназі (Euroarts, DVD) в 2009 році, а також « Концерти Бартока та Чайковського в Цюріху »з Девідом Цінманом, 2010 рік.

Валерію Соколову присвячений Третій Концерт (2015) і Соната (2017) для скрипки видатного українського композитора Євгена Станковича.

Скрипалеві також присвячена Соната (2015) і концерт для скрипки та струнних «Pieta» (2016) видатного російського композитора Володимира Геніна.

Валерій Соколов регулярно записує компакт-диски: Енеску Соната н.3 (EMI)
Барток і Чайковський, Концерти для скрипки (EMI)
Чайковський «Спогади про Флоренцію» (Sony)
Шульхофф - камерна музика (Naxos)
Станкович Концерти для скрипки (Фонд Українського Радіо).

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

17.05 (п`ятниця) 18:00

Концерт симфонічного оркестру з програмою «Хіти класичної музики»

Диригент – Лауреат міжнародних конкурсів Іван Чередніченко

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

21.05 (вівторок) 19:00

Концерт фортепіанної музики Соліст Артур Нікулін

В програмі: В.Сильвестров (Україна) Багателі, цикл ХХХIV, світова прем'єра

В. Сильвестров Соната N 2, Д. Чесноков (Франція) " Сніг", Е. Денисов (Росія) "Знаки на білому",

Є. Щербаков ( Канада) "What Stars Keep Silent About", світова прем'єра Р.Молчанової (Україна) "Коли змовкають ліхтарі", Б.Барток ( Угорщина) Соната

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

23.05 (четвер) 19:00

Вокал шоу Консонанс представляє нове триб`ют-шоу ABBA

Режисер-постановник Олександр Соколовський, художній керівник – Євгенія Ничвеєва

45 років тому була заснована легендарна група АBBА. Весь світ і всі численні шанувальники відзначають цю дату. Хоча з 1982 року музиканти не виступають разом, щорічно розпродається майже три мільйони дисків їх пісень.

АBBА - програма, в якій ви почуєте головні світові хіти мегапопулярного шведського квартету. Артисти вокал шоу Консонанс, яких ви побачите на сцені, люблять і добре знають музику легендарної групи. Ми запрошуємо вас на наш концерт, навіть якщо ви були на концертах наших зарубіжних колег. Ви будете зачаровані тим, як співають АBBА українські красуні і красені!

Заряд романтизму, драйву і радості з 70-х років сьогодні, тут, зараз !

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

24.05 (п`ятниця) 19:00 Сольний проект Володимира Зубаня «З любов`ю до глядача»

Виконавці: Джаз-оркестр «DNIPRO BAND», Володимир Зубань (акордеон), Зінаїда Чепа (вокал), Р. Окара (вокал), М.Коливанов ведучий, шоу-балет «Каданс»

Володимир Зубань запрошує всіх глядачів поринути у глибину чарівного звуку акордеона. В програмі будуть виконані твори від класичного джазу до запального панк-року. Астор П`яццола, Ян Табачник, Вітторіо Монті, Рікардо Корозоне, Петр Лещенко, П.Багнаско, Рішар Гальяно.

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

28.05 (вівторок) 19:00WomeninJazz

Це нове шоу філармонії, де відображено світ вликих Зірок поп музики. Жінок, що співали джаз. Таких як Елла Фітцджеральд, Лайза Мінелі, Мерилін Монро, Наталі Кул, Етта Джеймс, Рита Хейворт, Софі Лорен, Ширлі Бейсі, Доріс Дей.

Нові декорації, найкрасивіші чоловіки нашого легендарного джазового оркестру.

Виконавці: Джаз-оркестр «DNIPRO BAND», Юлія Мандіч (вокал), Зінаїда Чепа (вокал), Мілана Нарнія (вокал), Роман Таранцов (вокал), шоу-балет «Каданс», Юрій Козлов (ведучий).

Вартість квитків від 100 до 200 грн.

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

29.05 (середа) 19:00

Програма гурту RiverLand "Етно вимір"

В програмі твори з репертуару українських та світових рок-гуртів: "Тінь сонця", "Ангажемент на вівторок", "Scorpions", "Nightwish" та ін., а також обробки народних пісень та колядки в стилі етно-рок.

В програмі твори з репертуару українських та світових рок-гуртів: "Тінь сонця", "Ангажемент на вівторок", "Scorpions", "Nightwish" та ін., а також обробки народних пісень та колядки в стилі етно-рок.

Відчуй ніжність дівочого співу, різдвяний настрій та потужну хвилю українських етно-мотивів. Поринь у світ могутніх козаків, загадкових мольфарів та войовничих косачок.
В концерті беруть участь: Олексій Бутенко, Тетяна Окіпна, Олена Завгородня, Яна Приходько

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82 , 372 -96 -20, 372 -96 -40

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

Вартість квитків від 100 до 200 грн

30.05 (четвер) 19:00

Концерт симфонічного оркестру

Соліст – Чагатай Акьол (арфа)

В програмі: Ф.Мендельсон Симфонія №4 Італійська,

Ф.Буальд`є Концерт для арфи з оркестром

Диригент – Заслужений діяч мистецтв України Наталія Пономарчук

Наталія Пономарчук - входить до числа найбільш затребуваних оркестрових диригентів в Україні. З 2003 року вона є художнім керівником та головним диригентом Дніпропетровського академічного симфонічного оркестру. Наталія Пономарчук також виступала в якості диригента на Міжнародних фестивалях, що проходять в Україні, зокрема, таких як «Київ М’юзік Фест», Київські літні музичні вечори, «Музика молодості», «Контрасти», тощо.

Євген Станкович, один з найвидатніших сучасних українських композиторів, написав про неї: «незважаючи на доволі молодий вік вона вже досягла рівня першокласного світового оркестрового диригента». Високі професійні якості та широкий репертуар принесли Наталії Пономарчук звання Заслуженого артиста України (2001). Вона є лауреатом Національного конкурсу диригентів ім. С. Турчака (м. Київ, 1998).

В якості гостьового диригента в рамках гастрольних турне Європою Наталія Пономарчук виступала в таких концертних залах, як Театро Реал, Аудіторіо Насіональ, Театро Зорзуела (Мадрид, Іспанія), Палац Музики Каталонії (Барселона, Іспанія), Театро Колонь (Корунья, Іспанія), Палац Мистецтв Королеви Софії (Валенсія, Іспанія), Конференц Центр та Концерт-хол (Більбао, Іспанія), Курсаал (Сан-Себастьян, Іспанія), Аудіторіо де Галіція (Сантьяго, Іспанія), Театро Монументаль (Лісабон, Португалія), Каса да Мусіка (Порто, Португалія), Сала Верді Консерваторіо (Мілан, Італія), Конгрес-хол (Варшава, Польща), Мегарон (Греція), Симфонічний оркестр Тіранського радіо (Албанія).

Вартість квитків від 150 до 400 грн

Допускаються діти тільки з 9 років

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82 , 372 -96 -20, 372 -96 -40

Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.

Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті

Читати також


up