«Форум видавців» створить нову нетворкінгову платформу

«BOOKMINTs». Нетвор-платформа. Форум видавців. Афіша 2020

Разом з Goethe-Institut в Україні та за підтримки Посольства Німеччини в Україні House of Europe провели великий онлайновий ідеятон — Hack the Culture у квітні 2020 року. За результатами команда «Форуму видавців» спільно з «Дитячими науковими студіями» увійшла до списку 20 найкращих команд-учасників.

1 168 представників культури, креативних індустрій і IT 48 годин думали над антикризовими рішеннями для мистецтва. Під менторством 129 експертів з України та ЄС учасники придумали 63 проєкти. Три найкращі забрали головний приз — 3 000 євро, ще вісім отримали гранти хакатону до 25 000 євро кожен.

За результатами цього проєкту ми працюватимемо над створенням проєкту «BOOKMINTs» — нетвор-платформи з елементами маркетплейсу для організаторів літературних подій, видавців та STEAM-центрів задля створення унікального культурного контенту — читацьких MINT-проєктів.

(MINT – німецькомовна абревіатура від математики, інформатики, природознавчих наук та техніки (англ.-STEM)).

«У ситуації, коли через пандемію скасовуються фестивалі та книжкові ярмарки, в умовах економічної кризи в культурному секторі, зокрема у видавничій та книготорговельній галузі, для нас усіх актуальним є пошук нових майданчиків та форматів презентації книжок, вихід на нові аудиторії.

Поєднання читання та MINT-активностей, спираючись на природну допитливість і цікавість дітей, дозволить активно досліджувати оточення та світ, а література допоможе пояснити природознавчі та наукові явища, стимулювати наукове розуміння природи і сучасних технологій, вміння логічно і критично мислити», — каже Анна Батищева, учасниця команди та заступниця директорки «Форуму видавців».

Проєкт буде реалізований у партнерстві з Goethe Institut Ukraine, фондом «Читання» та фондом «Будинок маленьких вчених» (Німеччина, Stiftung «Lesen» (stiftunglesen.de), «Haus der kleinen Forscher» (haus-der-kleinen-forscher.de).

Проєкт підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe, він буде реалізований у партнерстві з Goethe Institut Ukraine.


Читати також