Підсумки арт-проекту Натхнення

Підсумки арт-проекту Натхнення. Пост-реліз

КОНЦЕРТ ЮНИХ МУЗИКАНТІВ ТА ПРОФЕСІОНАЛІВ В РАМКАХ АРТ-ПРОЕКТУ «НАТХНЕННЯ»

Ще одна творча мистецька подія, присвячена Міжнародному Дню захисту дітей, відбулася в Харківському художньому музеї, зібравши в одній концертній програмі учасників П’ятого фестивалю-конкурсу «Мистецтво – це ми, мистецтво – це світ!» та професійних музикантів.

На закритті фестивалю-конкурсу разом з нагородами учасникам номінації «інструментальне виконавство» були надані подарункові сертифікати на участь у святковій концертній програмі, що вже традиційно впродовж тривалого часу проводиться в перші дні червня.

Учасників та гостей концерту тепло вітали куратор арт-проекту «Натхнення» Ірина Сідєльова та його автор Олена Гончарова. Програма виступів музикантів-початківців, які опановують секрети музичного мистецтва, навчаючись у школах естетичного циклу міста Харкова, була різноманітною й цікавою. Свої творчі надбання та любов до музики продемонстрували учні ХСШ №133 «Ліцей мистецтв» Гришко Ксенія та Кирилова Орина, Озерова–Лєнь Дар’я, Єва Чемоданова (володарка Гран-Прі попереднього фестивалю-конкурсу), Гришко Владислава, Усманова Софія, учні Харківського державного музичного ліцею Царьова Марія, Василевська Богдана, Марія Костогриз, яка вже багато років поспіль долучається до концертів арт-проекту «Натхнення».

«Концерт проходив у теплій дружній обстановці, - зазначив доцент Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, член Національної спілки композиторів України, заслужений артист України, голова журі П’ятого відкритого фестивалю-конкурсу «Мистецтво-це ми, мистецтво – це світ!» Володимир Соляников. – Це була зустріч людей, закоханих у свою справу та музику. Кожен номер концертної програми був яскравим та доносив глядачам позитив. Щирість і довіра панували в чудовому залі музею, де поєдналися високі духовні цінності: церковний живопис і музичне мистецтво!».

У ході концерту відбулася презентація нової збірки романсів Володимира Соляникова на вірші Т.Г. Шевченка. Три твори прозвучали у виконання Яни Бобрової, солістки Харківської обласної філармонії, викладача вищої категорії та завідувачка циклової комісії «Співу» Харківського фахового музичного коледжу імені Б.М. Лятошинського, члена журі П’ятого відкритого фестивалю-конкурсу «Мистецтво – це ми, мистецтво – це світ!».

Усім виконавцям та їх викладачам були вручені подяки директора Харківського художнього музею Валентини Мизгіної.

На знімках: учасники святкової події


Читати також