Прол про Твін Пікс: 2 сезон

Прол про другий сезон серіалу Твін Пікс. Стаття Дмитра Тируся

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)

Творці

Серіал створений Девідом Лінчем та Марком Фростом. Вони однаковою мірою головні творці серіалу. Доклалися великою мірою до зйомок фільму та сценарію.


Музику файну створив композитор Анджело Бадаламенті.

В другому сезоні особливо вдало втілилась ідея творців поєднати триллер, містику та мелодраму. Із почуттям гумору знімальної групи також видно все ок.

Читайте також: Прол про Твін Пікс: 1 сезон

Мало хто знає. Девід Лінч також зняв "В прямому ефірі" (1992) (з Марком Фростом) та "Номер в готелі" (1993). Вони ж не стали культовими, як "Твін Пікс".

Шерілін Фенн - "скринька Пандори" серіалу
Фото акторки Шерілін Фенн

Найбільше мені сподобався другий сезон серіалу "Твін Пікс", бо там сюжет неочікувано мінявся. Відверта попсовість і масовість кіна перетнулася з арт-хаусом.

Шерілін Фенн вже була на той час зіркою кіно. Еротична мелодрама "Злиття двох місяців" (1988) була культовою.

Джонні Депп та Шерілін Фенн

На той час Шерілін зустрічалася із Джонні Деппом (вони і досі підтримують хороші дружні відносини).

Шерілін Фенн (Одрі Хорн) та Кайл Маклаклен (агент Купер) мали б у серіалі зійтися. На мою думку вони разом би добре виглядали.

Шерілін Фенн та Кайл Маклаклен

Маклаклен в той час був із Ларою Флінн Бойл. Тому, на мою думку, вплинула ревнивість Флінн Бойл. Та не виключаю, що Маклаклен порахував, що Купер морально високий. Та не може спати зі старшокласницею Одрі. Що б там не було. Тому сценарій довелося змінювати зовсім навпаки.

Нові любовні лінії

Канал ABC змусив Девіда Лінча та Марка Фроста розкрити ім'я вбивці. На середині другого сезону. Про вбивцю не буду розказувати і сенс серіалу не розкрию.

Хізер Грем та Кайл Маклаклен

За цих змін в серіалі виграла Хізер Грем.

Вона сказала, що була закохана в головного героя серіалу з самого початку. І вона була дуже рада, що її Девід Лінч вибрав по кастингу.

Твін Пікс

Цього актора ви напевно впізнали? Знайоме обличчя? Де б могли його бачити? Правильно! У фільмі "Титанік" (1997) Джеймса Камерона. В головних ролях там були Леонардо Ді Капріо та Кейт Вінслет. І також Біллі Зейн, який є незаслужено забутий.

В "Твін Піксі" Біллі Зейн мав роль багача Джона Джастіна Віллера, який зустрічався з Одрі Хорн. Гарна пара вийшла. Із Шерілін Фенн Біллі гармонійно виглядав в серіалі.

Кумедні персонажі

Девід Лінч знявся в декількох серіях "Твін Піксу" в ролі агента ФБР Гордона Коула. Він є босом агента Купера. Він є начальником регіонального правління ФБР.


Так виходить, що Гордон є начальником Дейла Купера. Приїжджає одразу, як в першій серії другого сезону бандити поранили Купера.

Лінч Коула намірено зробив глухим. Ходить зі слуховим апаратом (моя бабця таким користувалася). Розділяє любов Купера до вишневого пирога та кави.

Гордон Коул знайшов собі гарну офіціантку Шеллі Джонсон (Медхен Емік), яку чув добре. При ній в нього слух відновлювався (її тільки нормально чув). Та поцілував її в губи.

Девід Духовни Твін Пікс

Це не простий персонаж. Молодий Девід Духовни. То агент (агентка ?) по Управлінню боротьби з наркотиками, трансвестит - Деніз Брайсон.

Деніз є професійним агентом. Без неї Купер би не впорався з поставленими завданнями.

Девід Духовни (для тих хто не знає) - зірка серіалу "Секретні матеріали" (1993-2018). Він той самий знаменитий герой Фокс Малдер. Взагалі про "Твін Пікс" можна писати багато. Без нього не було вище згаданих "Секретних матеріалів" де поєднана наукова фантастика, мелодрама, триллер та горор. Так почалася нова ера в серіалах.


Читати також