Прол про Твін Пікс: 1 сезон

Прол про Твін Пікс. Стаття Дмитра Тируся

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)

Прол про Твін Пікс: 1 сезон

Ця стаття буде чисто суб'єктивна, бо я не претендую на аналіз серіалу. Бо що Пролу добре - те традиційний фанат "Твін Піксу" не сприймає.

Смерть Лори Палмер. Початок. Перша серія

Смерть Лори Палмер. Твін Пікс: 1 сезон

В центрі сюжету знаходиться агент ФБР Дейл Купер (Кайл Маклаклен). Зліва шериф міста Твін Пікс Енді Бреннен (Майкл Онткін) та з правого боку його помічник Енді Бреннен (Гаррі Гоаз).

Енді в першому сезоні мало відіграє роль. Зато під час першої серії він найкраще передає смуток смерті Лори Палмер. Він сфотографував її труп, а потім розплакався.

Твін Пікс

Ще найтяжче пережила смерть Лори її подруга Донна Хейворд (Лара Флінн Бойл). Для інших смерть Лори стала "скринькою Пандори". Після цього у спокійному містечку почалися великі інтриги, які стосуються не лише жителів Твін Піксу.

Дейл Купер = Кайл Маклаклен та репутація "дивного хлопця" на все життя

Агент Купер

Кайл Маклаклен не одразу став агентом ФБР Дейлом Купером. Спочатку він знявся у провальному фільмі Девіда Лінча "Дюна" (1984). Пізніше знову у фільмі Лінча "Синій оксамит" (1986), який хоч не був комерційно успішним, але приніс славу у кіно Маклаклену. Також естетика "Синього оксамиту" передувала "Твін Піксу".

Статус "ненормальної людини" в нього закріпився після "Процесу" (1993) - екранізації роману Франца Кафки. Також сприяв цьому триллер "Ефект спускового гачка" (1996). І інші специфічні фільми. Що навіть Майкл Дуглас в ті роки відставав від Маклаклена по незрозумілості фільмів. Оскільки про "агента Купера" не забули, а про міліонерів (в яких знімався Майкл Дуглас) багато хто забув та мало коли нагадує).

Агент Купер (як режисер Девід Лінч) сильно любить каву. Також в нього є любов до вишневих пирогів. Ще Купер гарно одягається (то вам не детектив Коломбо, який ходить цілий серіал практично в одному плащу роками).

Вже раніше на нашому сайті писали, що кава означає не просто каву. І сови є не тим, чим здаються насправді.

Злий дух Боб

Злий дух Боб

Для фанатів серіалу немає потреби розповідати, хто такий Боб. А от про те, як він з'явився, певно не всі встигли прочитати або почути.

Декоратора для "Твін Пікс" ще пілотної версії Френка Сільву взяли випадково на роль страшного Боба.

Сільву помітив Лінч біля ліжка. Режисер пожартував, що він може потрапити до кадру.

Френк Сыльва

В своєму інтерв'ю Френк сказав, що знімали Боба спонтанно. Також, що навіть режисер не знав, як буде знято. Кликали Сільву в останній момент та імпровізували. Ось так з'явилося у серіалі уособлення Зла.

Лісопилка

Лісопилка

Проста лісопилка грає немалу роль в серіалі. Кожна серія починається з неї. Англійською мовою saw logs перекладається не тільки як "пиляти дрова", але також "хропіти". Так кожен, хто є у Твін Піксі, живе всередині сну.

В серіалі лісопилка згоріла, а в реальному житті збанкрутувала. І ось такі містичні моменти є обов'язковим атрибутом серіалу. З кожною серією їх ставатиме все більше.

Читайте також: Прол про Твін Пікс: 2 сезон


Читати також