22.11.2021
Розваги
eye 146

Враження від «Ковбоя Бібопа» Netflix: чому екранізація не така погана, як пишуть критики та глядачі

​Враження від «Ковбоя Бібопа» Netflix

Враження від «Ковбоя Бібопа» Netflix: чому екранізація не така погана, як пишуть критики та глядачі

На Netflix вийшов перший десятисерійний сезон «Ковбоя Бібоп» (Cowboy Bebop), що розповідає про космічні пригоди трьох мисливців за головами: Спайка Шпігеля, Джета Блека та Фей Валентайн.

Серіал заснований на однойменному аніме 1998 року, що став класикою японської анімації. У версії Netflix оцінка 45 зі 100 на Metacritic серед професійних рецензентів і 4,1 з 10 від користувачів сайту.

Загалом критика будується на порівняннях із оригінальним аніме: на його фоні серіал називають «бездушним рімейком».

Чим серіал схожий на аніме

Новий серіал використовує велику кількість матеріалу оригіналу та орієнтується на його режисерські ходи. Перша серія "Ковбой Бібоп" (Cowboy Bebop) від Netflix заснована на першому епізоді аніме. Для фанатів оригіналу це стане чудовою можливістю швидко вникнути в суть того, що відбувається, і згадати знайомих другорядних героїв, зустріч із якими в цьому випадку запускає основний сюжет.

Режисер аніме Син'їтіро Ватанабе («Відлуння терору», «Керол і Тьюсдей») експериментував з точкою огляду і іноді показував світ від першої особи різних персонажів.

Автори Netflix також користувалися цим прийомом. Наприклад, коли антагоніст вступного епізоду Азімов приймає «Криваве око» (заборонений препарат, що підвищує силу та реакцію) — ми, як і в аніме, спостерігаємо світ через червоний фільтр від його обличчя.

Автори серіалу Netflix взяли за референс та фокусування на невеликих предметах, які не впливають на сюжет, але доповнюють атмосферу та створюють динаміку.

Наприклад, крупний план руху сковороди, на якій готує один із членів команди, Джет. Корабель, на якому подорожує команда, явно потребує косметичного ремонту. Цим Netflix повторили одну з ідей Ватанабе: предмети, які часто використовують, не можуть залишитись в ідеальному стані.

Читати також


up