16.12.2021
Розваги
eye 169

Ізабель Юппер отримає почесного «Золотого ведмедя» Берлінського кінофестивалю

Ізабель Юппер

Дирекція Берлінського кіноогляду оголосила лауреаткою наступного почесного «Золотого ведмедя» за кар'єрні досягнення французьку актрису Ізабель Юппер.

Церемонія нагородження відбудеться 15 лютого.

Вручить премію Юппер голова журі основного конкурсу режисер М. Найт Ш'ямалан.

Також на фестивалі у паралельній секції Specials покажуть нову стрічку з Ізабель у головній ролі, драму «Про Джоан» Лорана Ларів'є.

За свою 50-річну кар'єру Юппер встигла попрацювати з такими режисерами, як Міхаель Ганеке («Піаністка»), Франсуа Озон («8 жінок»), Пол Верговен («Вона»), Жан-Люк Годар («Рятуй хто може (своє життя)»), Клод Шаброль («Церемонія», «Віолетта Нозьєр»), Міа Хансен-Льов («Майбутнє») та ін.

Юппер є володаркою двох «Срібних гілок» Канського кінофестивалю, двох «Срібних левів» Венеціанського огляду, призу Берлінале за артистичні досягнення, «Золотого Глобуса», двох «Сезарів» та ін.

У 2017 році актриса вперше була номінована на «Оскар» (за фільм «Вона»).

«Ізабель Юппер більше, ніж актриса — вона безкомпромісна художниця, яка без жодних сумнівів іде на ризики і нехтує трендами мейнстріму. Вручення їй нашої найпрестижнішої премії покликане акцентувати увагу на кінематографі як незалежному та безумовному виді мистецтва», — йдеться у заяві директорів Берлінале.

72 Берлінський огляд пройде з 10 по 20 лютого.

Читати також


up