25-12-2021 Розваги 206

Том Голланд оцінив шанси «Додому шляху нема» на «Оскар»

Том Голланд та Оскар

В ексклюзивному інтерв'ю The Hollywood Reporter виконавець ролі Людини-павука Том Голланд розповів, чому вважає «Додому шляху нема» гідним «Оскара» і частково відповів на критику фільмів студії Marvel від режисера Мартіна Скорсезе.

«Можете запитати Скорсезе: “не хотіли б ви зняти фільм Marvel?”. Але він ніколи не дізнається, як це, тому, що ніколи їх не знімав. Я знімався в Marvel і в тих фільмах, яким пророкували «Оскар», і єдина їхня різниця в тому, що один коштує дорожче за інший. Те, як я розумію персонажа, як режисер вимальовує історію та її героїв — все це те саме, просто в інших масштабах. Тому я вважаю, що це справжнє мистецтво», - заявив Голланд.

Актор також зазначив, що хоч би якими поганими були марвелівські фільми, їх все одно побачать мільйони глядачів і навів у приклад своїх колег по майданчику: Роберта Дауні-мол. («Залізна людина»), Скарлетт Йоганссон («Чорна Вдова») та Бенедикта Камбербетча («Доктор Стрендж»), що поєднують зйомки в Marvel із заточеними під «Оскар» стрічками.

Голланд також висловив бажання провести оскарівську церемонію вручення.

За словами продюсерів фільму Емі Паскаль та Кевіна Файгі, а також голови студії Sony Pictures Тома Ротмана, «Додому шляху нема» отримає широку кампанію з просування на «Оскар», у тому числі як найкращий фільм року.

Єдиним кінокоміксом Marvel, який отримав таку номінацію, залишається «Чорна Пантера» у 2019 році.

2020-го до неї приєднався «Джокер» DC.

Цього тижня «Додому шляху нема» увійшов у шорт-лист американської Кіноакадемії у двох категоріях: найкращий звук та найкращі візуальні ефекти.

Номінантів буде оголошено 8 лютого, церемонія вручення пройде рано вранці 28 березня 2022 року.


Читати також