Путін кинув у бій навіть новобранців та «альтернативників» – СБУ

новобранці та «альтернативники» путіна

У складі російських військ, які воюють на території України, є новобранці та призовники, які замість строкової служби відпрацьовують на громадських роботах.

Про це повідомляє Служба безпеки України з посиланням на відеозізнання чергового полоненого, якого всього місяць як призвали в армію, передає Укрінформ.

«Через маніакальне бажання захопити Україну за три дні путін кинув у бій навіть новобранців та «альтернативників» – призовників, які замість строкової служби відпрацьовують на громадських роботах», – розповіли в СБУ.

У свою чергу, полонений російський військовий заявив, що армія рф не могутня, а просто «довга», причому багато підрозділів військ – звичайний баласт.

«Наше військове завдання – відволікання. Фактично нас обстрілювали, поки хтось більш підготовлений виконував свою задачу», – сказв полонений.

Тепер, за даними СБУ, він свідчить проти інших загарбників і допомогає спецслужбі довести справу до Гаазького трибуналу.

«За цей місяць я встиг стати російським військовим, потім воєнним злочинцем, а зараз – ще й воєнним полоненим», – заявив російський загарбник.

Як повідомлялося, раніше СБУ оприлюднила відеозізнання російського полоненого про створення рф «розстрільних загонів» щодо військових дезертирів.


Читати також