Пінк Флойд йде з Росії

Пінк Флойд йде з Росії. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Пінк Флойд та Девід Гілмор видалили всю свою музику з 1987 року зі стрімінгових сервісів у РФ та Білорусі.

У своєму Твіттері Пінк Флойд написали: «Щоб разом зі світом рішуче засудити вторгнення росії в Україну, твори Пінк Флойд з 1987 року та всі сольні записи Девіда Гілмора видаляються зі всіх постачальників цифрової музики в росії та Білорусі із сьогоднішнього дня».

Девід Гілмор додав: «Російські солдати, припиніть вбивати своїх братів. У цій війні не буде переможців. Моя невістка українка, і мої онуки хочуть відвідати та дізнатися більше про свою прекрасну країну. Припиніть це, доки все не знищено». Він зробив висновок: «путін повинен піти».

Тим часом Роджер Уотерс назвав вторгнення «бандитським актом» у відкритому листі, адресованому українському шанувальнику.

«Мені противне вторгнення путіна в Україну», написав він. «Це злочинна помилка, як на мене, дії бандита. Має бути негайне припинення вогню. Я шкодую, що західні уряди розпалюють вогонь, який знищить вашу прекрасну країну, заливаючи Україну зброєю замість того, щоб займатися дипломатією, яка потрібна на припинення бійні».

В останні тижні багато діячів світу музики та розваг розмістили повідомлення про підтримку та солідарність із народом України. Український електро-поп-дует Bloom Twins назвав поточну ситуацію в їхній рідній країні «жахливою». Елтон Джон сказав, що він "убитий горем" через "кошмар", з яким стикаються мирні жителі, а Майлі Сайрус закликала "негайно покласти край цьому насильству". Різні групи також скасували свої заплановані виступи в росії та Україні, зокрема Нік Кейв, Іггі Поп, My Chemical Romance, Green Day та Franz Ferdinand.

У середу 9 березня гурт Franz Ferdinand в останній момент з'явився на концерті зі збору коштів для України в Roundhouse у Камдені, Лондон. На заході Night For Ukraine виступили такі виконавці, як Боб Гелдоф та Кріссі Хайнд.


Читати також