Google додасть сповіщення про повітряну тривогу для всіх телефонів на Android

​Google додасть сповіщення про повітряну тривогу для всіх телефонів на Android. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Компанія Google у співпраці з українським урядом запроваджує систему оповіщення про повітряну тривогу для всіх смартфонів на ОС Android в Україні. Про це повідомляється у блозі Google.

На жаль, мільйони людей в Україні зараз покладаються на сповіщення про авіаудари, щоб спробувати дістатися безпечного місця. На прохання та за сприяння уряду України ми розпочали впровадження системи швидкого сповіщення про повітряну тривозу для телефонів Android в Україні.

Система базується на механізмі попередження про землетруси, пояснив віце-президент з інженерії Android Дейв Бьорк.

Впроваджувати оновлення розпочали 11 березня – українські Android-смартфони отримають його у наступні кілька днів.

Дані про повітряну тривогу Google братиме з української державної системи попередження.

"Ми всі бачили фотографії гуманітарної катастрофи, що розгортається в Україні. Щоб допомогти зростаючій кількості біженців у регіоні, ми розробляємо способи, щоб підприємства робили позначки, якщо вони надають послуги біженцям.

Починаючи з сьогоднішнього дня, власники готелів у сусідніх з Україною країнах можуть вказувати у профілі своєї компанії, чи пропонують вони безкоштовне чи пільгове проживання для біженців. А місцеві підприємства можуть розміщувати повідомлення у профілі своєї компанії у Пошуку та на Картах, щоб пропонувати різні послуги та допомогу біженцям з України", - додали в Google.

Нагадаємо, що Google Maps заблокував в Україні дві функції, щоб убезпечити українців.


Читати також