Disney зніме з прокату свої фільми, які вже вийшли у російських кінотеатрах

Бюлетень кінопрокатника. Disney

Кінокомпанія Disney з 7 квітня повністю призупинить прокат своїх фільмів у російських кінотеатрах, розповіли джерела «Бюлетеня кінопрокатника» на ринку. У самій компанії цієї інформації не коментували.

За даними видання, заборона на показ торкнеться як закордонних проектів студії, так і російських релізів. Як приклади «Бюлетень кінопрокатника» наводить детектив «Смерть на Нілі» та спортивну драму «Містер Нокаут», які вийшли в російський прокат 10 лютого та 23 лютого відповідно.

На початку березня через російське вторгнення в Україну Disney оголосила про призупинення бізнесу в росії, зокрема прокату своїх фільмів. При цьому, зазначає «Бюлетень кінопрокатника», картини, що вже вийшли, залишалися в репертуарах російських кінотеатрів. Зокрема, "Смерть на Нілі" з моменту старту встигла зібрати у вітчизняному прокаті 641 мільйон рублів, "Містер Нокаут" - 265 мільйонів рублів.

  • На тлі війни росії з Україною від прокату своїх фільмів у російських кінотеатрах, крім Disney, відмовилися Sony Pictures, Warner Bros., Paramount, Universal.
  • У середині березня кіноконцерн "Мосфільм" запропонував російським кінотеатрам випустити у повторний прокат 12 фільмів зі свого архіву. Найраніший з яких був знятий 1956 року, найпізніший — 2012-го.

Читати також