Bloomberg: Apple і Meta помилково поділилися даними користувачів з хакерами

Apple і Meta та хакери

Компанії Apple і Meta в середині 2021 року передали дані користувачів хакерам, які видавали себе за правоохоронців. Про це із посиланням на джерела пише Bloomberg.

За даними агентства, у відповідь на фіктивні «екстренні запити» компанії поділилися зі зловмисниками фактичними адресами, номерами телефонів та IP-адресами користувачів. Зазвичай така інформація надається на підставі ордера на обшук або повістки до суду, але за екстрених запитів додаткові документи не потрібні. Який обсяг даних компанії передали у відповідь на підроблені заявки, невідомо.

Джерела Bloomberg заявили, що аналогічні запити надходили компанії Snap, яка володіє месенджером Snapchat, але підтверджень тому, що вона передавала дані користувачів, немає.

Експерти з безпеки, опитані агентством, вважають, що організаторами шахрайської схеми можуть стояти неповнолітні зі США чи Великобританії. Для запитів вони використали справжні поштові домени правоохоронних відомств світу та підроблені підписи реальних працівників. Отриману інформацію хакери можуть використовувати для переслідування та фінансового шахрайства.

Представники Apple і Meta заявили агентству, що перевіряють кожен запит відповідно до керівних принципів компаній.


Читати також