The Unsleeping презентують тривожний сингл про довоєнне життя

Жити. Нова пісня The Unsleeping

The Unsleeping презентували лірик-відео на пісню «Жити», від якої віє тугою за довоєнним життям. Це перша пісня гурту за рік.

24 лютого розділило життя усіх українців на «до» і «після». Повномасштабна війна безповоротно вплинула на наші життя, «подарувавши» тривожність та відчуття відсутності контролю над власним життям. Ніколи не знаєш, що буде завтра і чи взагалі воно настане для тебе — чи не щодня йдуть обстріли мирних міст, а блекаути з повною відсутністю звʼязку, світла та інших благ цивілізації стають усе частішими. Це відчуття, коли проблеми довоєнного життя здаються такими мізерними у порівнянні з теперішніми, і лягло в основу «Жити».

«Захотілося створити трек в новій реальності, де люди розуміють, що відбувається, де люди можуть сказати один одному “я знаю, як ти себе відчуваєш”» — коментують хлопці з The Unsleeping.

The Unsleeping збиралися презентувати дебютний повноформатний альбому навесні 2022 та навіть випустили сингл DEDVED з нього, але зрозуміли, що «пісні з альбому не відповідають реальності» та перенесли реліз. Пісня відрізняється від попереднього матеріалу — замість емоційної альтернативи тут меланхолійні натяки на построк та яскраве інструментальне соло вкінці.

«Всім хотілось би повернутись до минулого мирного життя, але реальність — тут і зараз, ми всі її бачимо і живемо в ній. Тому треба працювати та допомагати нашим Збройним Силам і нашій країні, шоб та минула мирна реальність повернулась в майбутньому»

Лірик-відео на пісню вже традиційно зняв режисер Роман Волосевич, який створив для The Unsleeping відеороботи на Ptaha Fred, Prypustym, DEDVED та інші пісні.

«З одного боку це матеріал виключно воєнного часу, у грубій, «сирій» естетиці, що акумулює в собі переживання перших днів війни. З іншого боку — це по суті своїй нескінчений життєвий рух, що закономірно обривається в найвищій своїй точці та приводить до нового, чисто візуального досвіду наприкінці, коли трек переходить в нову, інструментальну площину», — розповідає режисер.

Пісня Жити 
Гурт збирається презентувати «Жити» та інші нові треки на сольному концерті 11.12 у київському клубі Bel Etage. Традиційно для організаторів концерту, агенції kontrabass promo, кошти з квитків підуть у фонд  Musicians Defend Ukraine, який опікується потребами музикантів, що нині воюють у ЗСУ.


Читати також