5 найкращих пісень на акустичній гітарі для початківців

5 найкращих пісень для акустичної гітари для початку

 Починаючи грати на акустичній гітарі, ви можливо почуваєте тривогу і маєте запитання, які навички є найважливішими. Під час тренувань зосередьтеся на таких аспектах:

Розвивайте гральні техніки, такі як правильне розташування рук, позиціонування пальців і вибір техніки гри. Навчання правильної техніки з самого початку допоможе вам грати точніше й ефективніше, уникати травм і уникнути поганої гральної звички.

Ознайомтеся з основними акордами, такими як C, G, D, A й E. Регулярне використання цих акордів допоможе зміцнити силу й спритність пальців, а також підготує вас до складніших послідовностей акордів. Баре ви точно навчитеся брати, але трохи згодом. Не турбуйтеся.

акорд

Розвивайте гарні ритмічні навички та вміння контролювати темп. Тренуйтеся грати з метроном або фонограмами, щоб поліпшити ритмічне почуття й вміння працювати з різними темпами.

Розвивайте слухові навички, щоб вміти розрізняти звучання акордів, гам і послідовностей. Це допоможе вам легше вивчати пісні, покращувати слух і імпровізувати.

Складайте репертуар з пісень, які вам подобаються. Розпочинайте з простіших композицій і поступово переходьте до складніших творів.

Поступово, з кожним покращенням у цих аспектах, гра на акустичній гітарі стане природнішою й приємнішою.

1. "Blackbird" The Beatles

The Beatles пам'ятають як один із найвеличниших та найвідоміших музичних гуртів в історії, і не дарма. Вони створили багато класичних пісень, якими досі можуть насолоджуватися нові виконавці, у тому числі "Blackbird". Це одна з найкращих композицій для акустичної гітари для початківців, тому що в ній використовується проста схема гри пальцями, яку відносно легко вивчити. Її грають в тональності G з використанням основних акордів, з якими багато новачків вже знайомі. Пісня також має легку мелодію.

2. "Photograph" Еда Ширана

Якщо хочете щось сучасніше, спробуйте "Фотографію". Це сучасний поп-хіт, але він не надто складний, що робить його добрим вибором для молодих виконавців, особливо для шанувальників Еда Ширана. Повільний і стійкий темп дозволяє легко вивчити пісню, і в ній всього кілька акордів, які можуть освоїти гітаристи-початківці. Це відмінна пісня, якщо вам потрібно попрактикуватись у своїх акордових послідовностях.

3. "Sweet Home Alabama" Lynyrd Skynyrd

Якщо вам потрібна пісня, яку знатиме весь натовп, увімкніть «Sweet Home Alabama». Пісня має просту схему гри, яку добре практикувати, коли ви освоїтеся зі своїм інструментом. Це також одна з найкращих пісень для акустичної гітари, яку можна вивчити на слух, оскільки вступний риф і приспів настільки добре відомі, не кажучи вже про те, що Lynyrd Skynyrd — чудова група для початку. У цій пісні використовуються акорди D, C і G, які є в багатьох піснях, тому це дуже зручно і корисно.

4. "Hotel California" The Eagles

Повертаючись до класичного року, гітаристи-початківці можуть захотіти додати «Hotel California» до свого списку пісень для навчання. У пісні використовуються основні відкриті акорди, які легко вивчити та зіграти, у тому числі Em, G, D, A та F#, у повільному та рівному темпі. Ви також можете ускладнювати цю пісню в міру того, як стаєте кращими. Є гітарне соло, яке ви можете для початку пропустити, а потім вже потренуєтесь, коли станете досвідченішими. Це відмінний вступ до інших, складніших пісень Eagles.

5. "Redemption Song" Боба Марлі

Щоб спробувати себе в іншому жанрі, навчіться грати «Redemption Song» Боба Марлі. Класика реггі мелодійна і проста, тому гітаристи-початківці можуть зосередитися на освоєнні її акордів. Як і в багатьох найкращих піснях для акустичної гітари, в ній використовується лише кілька простих акордів, включаючи G, C, D та Em. Граючи цей твір, ви можете попрактикуватися в техніці гри боєм.

Що потрібно, щоб навчитися грати на акустичній гітарі

Усі хочуть відразу почати грати відомі пісні, але гами та етюди ідеально підходять для розвитку вашої техніки гри.

Вам також потрібно знайти час для практики. Намагайтеся грати принаймні 30 хвилин на день, щоб удосконалити свою техніку та повністю почуватися комфортно. Ви також можете співпрацювати з іншими музикантами. Грайте разом і отримуйте відгук про свій прогрес. Досвідченіші гітаристи також можуть дати поради щодо найкращих способів гри та подолання поширених помилок. Успіхів вам!

Читати також


up