Що таке мікрофібра та які її особливості?

Що таке мікрофібра та які її особливості?

Мікрофібра, також відома як мікроволокно, – це синтетичний матеріал, виготовлений переважно з тонких поліамідних або поліефірних волокон. Лінійна щільність волокон цього матеріалу, яка становить менше ніж 1 деньє, дозволяє віднести його до мікроволокна. Сучасні технології виробництва пропонують численні можливості для модифікації цієї тканини - від зміни її кольору до розміщення візерунків або тиснення на її поверхні. Тканина мікрофібра оптом доступна на сайті barbatextile.ua у багатьох кольорах.

Переваги та недоліки мікрофібри

Головними особливостями, які позитивно відрізняють мікрофібру від інших текстильних матеріалів, є:

  • стійкість до механічних пошкоджень, як-от подряпини або розриви;
  • вона довго зберігає свій первинний колір, залишаючись нечутливою до сонячного проміння;
  • добре вбирає вологу та бруд, що робить її придатною для очищення різних поверхонь, навіть дуже забруднених;
  • не вимагає використання додаткових засобів видалення бруду;
  • швидко висихає, що впливає на зручність використання;
  • не потребує прасування і може бути використана відразу після прання.

Мікрофібру дуже легко підтримувати в чистоті – потрібно лише випрати. На ній не накопичується пил і кліщі, завдяки чому постільну білизну або покривала з мікрофібри часто рекомендують алергікам і людям, які хочуть легше підтримувати своє помешкання в чистоті. Ця тканина також підходить для виготовлення різних видів дитячих речей.

До недоліків мікрофібри можна віднести те, що вона не є натуральним матеріалом. Ця особливість навряд чи сподобається людям, які цінують постільну білизну або одяг, виготовлені з використанням виключно натуральних тканин. Теплові властивості мікрофібри не дозволяють використовувати одяг з неї взимку. До того ж такий одяг може здаватися деяким людям непривабливим або непрактичним через необхідність додаткового захисту синтетичних волокон від високих температур.

Прання речей з мікрофібри

Мікрофібру потрібно прати при температурі від 40 до 50 градусів, а після прання – прополоскати у холодній воді. Такий догляд запобігає деформації тканини. Перед пранням перевірте етикетку й переконайтеся, що мікрофібра не містить домішок, наприклад бавовни. Наявність іншої тканини в складі може змусити вас вжити додаткові заходи для видалення забруднень.

Прати речі з мікрофібри слід без використання будь-яких агресивних засобів, наприклад кондиціонерів. Їх неправильний підбір або дозування може пошкодити структуру волокон матеріалу, що негативно позначиться на властивостях тканини, наприклад на її м'якості. Вироби з цього матеріалу бажано прати окремо.


Читати також