Говорити, щоб жити. В Україні стартувала інформаційна акція проти домашнього насилля

Говорити, щоб жити. В Україні стартувала інформаційна акція проти домашнього насилля

Відома українська громадська діячка, володарка титулу «Ms Ukraine Universe TCP» Олена Бринза організовує масштабну інформаційну кампанію проти домашнього насилля, жертвами якого є жінки та діти. «Говорити, щоб жити» – це можливість заявити про таку важливу проблему, яка руйнує долі, а іноді й забирає життя, це шанс привернути увагу і почати діяти вже сьогодні.

Організаторка зазначає, що метою акції є громадське обговорення проблеми домашнього насилля і пошук конкретних методик по подоланню цією проблеми в Україні, в умовах бойових дій, постійних стресів, великого інформаційного навантаження і нервових потрясінь. Соціальна акція спрямована на створення «безпечного середовища» для жінок і дітей, які постраждали від насилля в сім’ї, але мовчали про це.

Адже про це варто говорити – говорити, щоб жити. «Я також була жертвою домашнього насилля в дитинстві, і я знаю, як це страшно, як страх паралізує, і як сильно ти потребуєш підтримки. І що іноді нереально справитись з тією ситуацію, в яку ти потрапив, самостійно», – заявляє ініціаторка акції Олена Бринза на своїй сторінці в Instagram.

Акція в Україні буде проходити в рамках «місяця проти домашнього насилля», яке оголосили в TCP Universe Pageants.

Організаторка анонсує широкий спектр публічних онлайн та офлайн заходів, низку просвітницьких публікацій, залучення експертів та спеціалістів, які можуть допомогти жертвам домашнього насилля.

Водночас учасником акції, як зазначає Олена, може стати кожна українка.

Саме люди є серцем цієї акції.

«Я запрошую Вас підтримати цю компанію, спрямовану на боротьбу проти домашнього насилля. В Україні вона пройде під хештегом #говоритищобжити! Щоб саме жити, а не виживати, тому що кожен з нас заслуговує на щастя, повагу та любов! Пишіть свої історії під цим тегом, діліться досвідом, розказуйте про те, як змогли подолати проблему. Будь-яка історія цінна і вона може допомогти іншим. Говоріть!», - каже вона.

Зауважимо, що Олена вирушить в Атланту у жовтні цього року для участі у престижному світовому конкурсі краси TCP Universe Pageants. Для неї це важлива можливість на міжнародному рівні підняти питання про насильство в родині, обмінятися досвідом боротьби з цією проблемою з іншими учасницями з різних країн і залучити іноземних партнерів до підтримки українських жінок. Ми бажаємо нашій співвітчизниці достойно представити нашу країну на такому високому міжнародному рівні.


Читати також