Де шукати тексти відомих пісень?

тексти відомих пісень

Для тих, хто щосили намагається зрозуміти зміст пісень улюблених виконавців або збирається співати в караоке, важливо знайти точні тексти пісень в інтернеті. Сайтів із великою базою текстів насправді багато. Одним із найвідоміших є mp3.ai, який може похвалитися приємним мінімальним дизайном, що дозволяє зручно шукати та читати тексти пісень.

Джерело натхнення для творців текстів

Написання пісень – непроста справа. Пошук слів, які точно передають те, що відчуває автор, накладення фраз на певну мелодію та темп — це все, зрештою, має подобатися слухачеві. Часто творці пісень надихаються популярними виконавцями, запозичують у них деякі фрази чи вміло взаємозамінюють слова, щоб вони теж «засіли» в голові слухачів (як у випадку з хітами). Під час пошуку лірики для натхнення при написанні свого унікального тексту можна вивчити масу матеріалу. Сайт mp3.ai, безсумнівно, допоможе у цій справі.

Найпопулярніші тексти пісень

Деякі пісні живуть століттями, передаючи з покоління в покоління певні почуття чи настрій. Ось трійка найпопулярніших текстів пісень, здатних викликати сльози щастя чи смутку, які українці найчастіше шукають у мережі.

  • Бумбокс – Ой у лузі червона калина. Після того як Андрій Хливнюк, лідер українського гурту "Бумбокс", зі зброєю в руках заспівав цю пісню у Києві, її стали переспівувати та інтерпретувати на багатьох мовах світу. Слова "ми підіймемо тую калину" та "ми відбудуємо нашу славну Україну" можна почути під час урочистих подій, офіційних заходів, у навчальних закладах і на всіх національних радіостанціях. Мелодію використовують як рингтон, накладають на відеоролики й організовують флешмоби.
  • Louis Armstrong – What A Wonderful World. Щоб зрозуміти зміст і посил цієї пісні, варто звернути увагу на час її створення. 1960-ті роки в США були часом змін і боротьби за рівні права людей різних рас, що призвело до дуже напруженої політичної ситуації в країні. Своєю піснею Луї Армстронг хотів відволікти слухачів від напруги та привернути увагу до найголовнішого – кохання та краси світу. Враховуючи популярність «What a Wonderful World», можна сказати, що йому це вдалося.
  • Dalida, Alain Delon – “Paroles, paroles”. Ця кавер-версія на пісню італійської співачки Міни й актора Альберто Лупо «Parole parole» є яскравим прикладом того, як вдало можна використовувати готовий текст, просто перекладаючи його новою мовою.

Поганих ліричних проб пера набагато більше, ніж хороших, і саме тому слухачі цінують чудові тексти, що написані з душею і мають цікаву історію.

Читати також


up