Виправлення прикусу: вибір брекет-системи та догляд від White Clinic

Виправлення прикусу: вибір брекет-системи та догляд від White Clinic

Пацієнти, які звертаються до лікаря-ортодонта у White Clinіc за встановленням брекетів, думають насамперед про естетичний бік питання. Вони хочуть мати рівні зуби та гарну усмішку. Але неправильний прикус впливає не лише на красу обличчя, а й на здоров'я всього організму.

Причини виникнення зубощелепних дефектів можуть бути різними. У дорослих це тиск зуба мудрості на весь зубний ряд, рання втрата зубів. У дітей – шкідливі звички (смоктання пальця чи ручки, підкладання рук під голову тощо). Існує і генетична схильність до неправильного росту зубів.

За допомогою брекетів виправити неправильний прикус можна практично у будь-якому віці. Головне – правильно підібрати брекет-систему.

Які є типи брекетів?

Існує два типи брекетів: лігатурні та безлігатурні (самолігуючі). Різниця — у наявності лігатур (елементів, що регулюють силу та напрямок натягу системи). У кожного з цих видів брекет-систем є свої переваги та недоліки.

  • Лігатурні брекети набагато дешевші від самолігуючих, але вони вимагають тривалішого періоду адаптації. Потрібно приблизно раз на місяць відвідувати ортодонта, щоб підкручувати лігатури та за необхідності замінювати деякі елементи конструкції (наприклад ослаблі гумочки).
  • Безлігатурна система немає таких проблем із доглядом. Відвідувати ортодонта потрібно рідше, а звикають до таких брекетів набагато швидше. Проте за них доведеться більше заплатити.

Брекет-системи відрізняються також матеріалами, з яких вони виготовлені (кераміка, метал, сапфір). Найпопулярнішими, найефективнішими та найбільш прийнятними за ціною є металеві брекети. Вони усувають викривлення практично будь-якої складності, але дуже помітні на зубах. Брекети з кераміки практично непомітні, тому й коштують дорожче. Сапфірові брекети призначені для естетів із зовсім невеликим викривленням зубів. Вони найдорожчі, але дуже делікатні та гарно блищать на світлі, привертаючи до себе увагу.

Якщо ви хочете, щоб брекетів не було видно взагалі, вам потрібна лінгвальна брекет-система, що розташовується на тильній поверхні зубів. Але, порівняно з зовнішніми брекетами, така конструкція сильніше травмує слизову і на перших етапах лікування дещо порушує дикцію. Згодом ці недоліки зводяться до мінімуму.

Де встановити брекети в Києві?

Ознайомитися з цінами на брекети можна на сайті https://whiteclinic.com.ua/clinic-services/breketi/. Досвідчені лікарі клініки White Clinic на Позняках допоможуть вибрати правильну брекет-систему, ґрунтуючись на клінічній картині, ваших уподобаннях та фінансових можливостях.


Читати також