Як підтримувати хороший стан свого здоров’я та бути довго молодим

Як підтримувати хороший стан свого здоров’я та бути довго молодим

Сучасна медицина пропонує безліч способів, як вирішити будь-яку проблему. Коли ви захворіли, тоді бажано звернутися за послугою консультація лікаря лора Львів та швидко собі допомогти. Лікар дасть вам потрібні рекомендації стосовно подальшого догляду за собою та як скорегувати свій спосіб життя так, щоб мінімізувати кількість хвороб і звернень до кабінету лікаря. 

Здоровий сон

Проте, повертаючись додому від спеціаліста, ми часто продовжуємо свій звичний спосіб життя. Але він рано чи пізно приводить нас до тих самих проблем, адже у розкладі нічого не змінюється. Після візиту до лора, на який можна записатися на сайті https://lor.doctor/services/consulting-ent, обов’язково перегляньте насамперед свій режим сну. Який він має бути?

  • Засинати ми маємо до 22:00, бо саме у період з 22:00-00:00 організм відновлюється найбільше, особливо нервова система, яка є ключовим елементом здоров’я не тільки голови, але й усього тіла.
  • Повноцінний сон має складати 8 годин кожного дня, проте не завжди ці години означають, що ми маємо справді якісний, глибокий сон. Якщо ви відчуваєте себе зранку вже без сил, треба переглянути раціон харчування та звернути увагу на недостачу певних вітамінів в організмі. Також перевірте свій організм на наявність паразитів, адже вони забирають життєву силу, харчуючись нашими вітамінами та мінералами. Через це у людей виникає дефіцит тих чи інших елементів, що призводить до порушення роботи нервової системи.
  • За 3-4 години до сну не можна вживати їжу та пити напої. Кишківник повинен відпочивати у нічний час. У ньому синтезується не тільки нормальна мікрофлора, яка насичує весь організм та підтримує його здоров’я, але й 90% дофаміну, що потрібен для хорошого настрою. 
  • Треба прагути того, щоб вставати зранку без будильника. Коли він зненацька втручається у наш сон, нервова система сильно страждає, що має негативні наслідки. 

Якщо з певних причин сон налагодити не вдається, потрібно заміщати його дефіцит необхідними вітамінами. 

Харчування 

Усі проблеми нашого тіла й організму часто йдуть зсередини, тобто напряму залежать від режиму харчування. Для підтримки здорової мікрофлори в тілі важливо віддавати перевагу корисній їжі та виключити зовсім зі свого раціону цукор, білий рис, солодощі, дріжджі, солодкі напої, каву, глютен, м’ясо, молочні вироби. Що тоді можна їсти?

  • Зелені культури. Це різноманітні овочі та зелень. Бажано обирати її відповідно до сезону. 
  • Бобові замість злаків. Рекомендується включити в меню нут, маш, горох і сочевицю. 
  • Червоні й оранжеві овочі. 
  • Фрукти бажано їсти тільки сезонні, коли вони не оброблені хімічними домішками.

Наше здоров’я у наших руках. Вплинути на нього ми може дуже просто, змінивши свої повсякденні звички.


Читати також