Як виграти у візову лотерею Green Card?

Як виграти у візову лотерею Green Card?

Уряд США щороку надає 50 000 імміграційних віз, які розігруються серед людей, які подають заявки на участь у лотереї Green Card. На основі щорічно оновлюваних даних про кількість іммігрантів з окремих регіонів світу визначається, скільки віз буде надано для кожного регіону. Країни, які традиційно мають найменшу кількість іммігрантів, отримують більше віз, і для їхніх громадян це означає вищу ймовірність виграшу в лотерею, ніж для громадян інших країн. Громадяни України належать до тих, хто за кількістю мешканців має одні з найбільших шансів на успіх.

Що робити, щоб виграти у візову лотерею та отримати Green Card?

Будь-хто може подати заявку на участь у лотереї. Не вимагається знання англійської мови, а також не вказано жодних вікових обмежень.

Однак для того, щоб обрана особа дійсно отримала Green Card, вона повинна відповідати певним критеріям.

  • Необхідно мати принаймні повну середню освіту (еквівалент американської середньої школи), або принаймні два роки досвіду роботи за професією (що вимагає принаймні двох років навчання) протягом останніх п’яти років (відповідно до класифікації посад, визначеної Міністерством праці США).
  • Для отримання імміграційної візи особа, що виграла в лотереї, повинна довести під час співбесіди в посольстві, що зможе утримувати себе та членів своєї сім’ї принаймні протягом року, або підтвердити наявність спонсора в США, який може поручитися за неї.

Якщо у вас немає необхідної освіти або джерела фінансування свого перебування в США, краще не брати участі в лотереї. Це підвищить шанс отримати Грін-карту для інших людей, які відповідають усім необхідним критеріям.


Читати також