Публічна бібліотека Кетрисанівської сільської ради

Публічна бібліотека Кетрисанівської сільської ради

Комунальний заклад “Публічна бібліотека” Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області є головною бібліотекою Кетрисанівської сільської територіальної громади, інформаційним та культурно-освітнім закладом у сфері бібліотечно-інформаційного обслуговування населення, методичним центром з питань розвитку бібліотечної справи. Має 31 структурний підрозділ, сільські бібліотеки-філії.

З метою гуманізації та інформатизації суспільства, відродження національної культури суверенної демократичної держави України і соціально-культурного розвитку громади Бібліотека:

  • виконує роль публічної бібліотеки громади і є інформаційним, культурним, освітнім закладом;
  • формує універсальний за складом бібліотечний фонд з урахуванням вікових особливостей, пріоритетів суверенної України в координації з іншими бібліотеками громади. З максимальною повнотою збирає краєзнавчу літературу;
  • поповнює фонд документами шляхом комплектування в установленому порядку;
  • веде облік, систематизує всі види видань, які надійшли до фонду, розкриває їх за допомогою довідково-бібліографічного апарату, здійснює обробку інформації;
  • здійснює вилучення з бібліотечних фондів документів у порядку, визначеному законодавством;
  • забезпечує загальнодоступність до бібліотечних фондів і надання основних видів бібліотечних послуг, здійснює бібліотечне обслуговування різними формами, якими є абонементи Бібліотеки та сільських бібліотек-філій, дистанційне обслуговування засобами телекомунікації;
  • розвиває дозвільні форми роботи і організує роботу клубів за інтересами, проводить прем'єри книг, читацькі конференції тощо.

Публічна бібліотека Кетрисанівської сільської ради

Загальний бібліотечний фонд складає 129 956 примірників документів. Протягом 2022-2023 років виключено з бібліотечних фондів 23 788 примірників документів. Надійшло до бібліотечних фондів 2565 примірників.

Бібліотека потребує книги сучасних українських авторів, класиків української та світової літератури. Окрема потреба в дитячих та підліткових виданнях.

Електронна пошта: bibliok@ukr.net

Сторінка на фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100065710548729

Читати також


up