11.08.2024
Культурна країна
eye 823

Мистецька Бібліотека шукає дарувальників

Мистецька Бібліотека

Мистецька Бібліотека — це ревіталізована філія у Львові, що належить до мережі Львівської Муніципальної Бібліотеки. Мистецька Бібліотека знаходиться у сецесійному будинку, зведеному у 1905 році, на вулиці Шота Руставелі, 8. У просторі бібліотеки відновлено оригінальні розписи на стінах та стелі, а також пічки.

Мистецька Бібліотека є простором, у якому відбуваються виставки сучасного і не лише мистецтва, а також різноформатні події — від поетичних читань та слухацьких клубів до лекцій про історію мистецтва та реставрацію. Чимало наших подій є благодійними та спрямованими на підтримку українського війська. На початку літа 2024 року ми навіть отримали подяку від бійців та командування НГУ «Азов» за підтримку підрозділу.

Одна з наших цілей — робити мистецьку книгу в Україні видимою. У нашій колекції вже є чимало мистецьких видань, які годі знайти ще десь не лише у Львові, а й в Україні. Наша мистецька колекція містить широкий перелік видань — від артбуків та альбомів до каталогів з виставок, видань про архітектуру і урбаністику, музику й театр, а також зінів та експериментальних видань.

Мистецька Бібліотека

Однак ми намагаємось зберігати універсальність нашої бібліотеки — поряд із мистецькою колекцією ми сформували також і фонд художньої літератури, який користується популярністю серед усіх груп користувачів та користувачок. Наш фонд (і мистецький, і художній) був повністю очищеним від російськомовної літератури та україномовних радянських видань зі шкідливими наративами.

Наразі наш фонд художньої літератури потребує підсилення сучасною літературою, адже чимало книжок у ньому — застарілі. Ми потребуємо широкого переліку видань — від української та світової класики до видань сучасних авторів та авторок. 

Ми та наші читачі будемо щиро вдячні за вашу долученість та підтримку!

Електронна пошта:
myatetskabibliotekalviv@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/mystetskabiblioteka/

Читати також


up