Відео з людьми в білих масках у різних містах України

Відео з людьми в білих масках

Стало відомо хто стоїть за флешмобом з масками, що шириться усією Україною та викликав  резонанс у Телеграм-пабліках та Тік Тоці. 

Останні дні мережу захопили відео з людьми у дивних білих масках на обличчях. Людей у масках бачили на вулицях, у супермаркетах, в обмінниках, автобусах, кав’ярнях та інших громадських місцях у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові та багатьох містах України. У безлічі коментарів  користувачі мереж пишуть свої здогадки щодо побаченого. Хтось називає даний “флешмоб” способом самовираження, хтось – підтримкою фехтувальниць, хтось жартує про захист від ковіду чи небажання бачити усе, що відбувається навколо, – версій сотні, а переглядів на відео – мільйони. 

Нову хвилю обговорення викликали афіші на центральних вулицях міст з інтригуючими повідомленнями, на яких були прикріплені ті самі дивні маски. Перехожі зняли та виклали в Інтернет афіші з наступними меседжами: “Ми у грі з корейських фільмів. Хто залишиться останнім?, “Якщо ми справді у системі, то я зламаю всі паролі”, “Хто пастух я не дізнаюсь, та я знаю хто вівця”, “Ми у великому театрі” та інші. 

Саме інтернет-користувачі розсекретили автора та ініціатора кампанії. Ним виявився артист-інкогніто, що виступає під іменем Харфанг. Флешмоб, що в короткі терміни став всеукраїнським, присвячений виходу його нового кліпу “Ярди”, героями якого є люди у тих самих масках, а повідомлення на афішах – цитатами з пісні. 

У відеороботі “Ярди” Харфанга герої у білих масках є частиною суспільства, що сліпо прихиляється володарям світу та мовчки виконує накази. В пісні є наступні слова: 

“Оновили свої дані і тепер у цьому стані
Ми у грі з корейських фільмів, хто залишиться останнім? 
Та не всі на цьому рівні, декому вода з гуся,
Хто пастух я не дізнаюсь, та я знаю хто вівця”.

“Ярди” – вже четверта відеоробота на офіційному YouTube-каналі Харфанга, який почав свою творчу діяльність трохи менше, ніж півроку тому. Артист приховує своє справжнє ім’я та виступає у костюмі людини-сови. 

Дивитись кліп Харфанга “Ярди”

Читати також


up