Зіняк Олександр. Лихослів’я видає злу душу

Лихослів’я видає злу душу

Кожен із нас хоча б раз у житті ставав мішенню чи навіть жертвою чуток.

Відразу хочу повідомити, що ми і самі не ліпші набагато за лихословника, бо іноді розмовляємо про когось або щось, навіть не замислюючись особливо.

Саме тому лихослів’я чи плітки, а я це об’єднав би в єдине ціле, досить часте явище в історії людства. В принципі, пліткують всі соціальні верстви населення, незалежно від соціального статусу людини.

Основна функція лихослів’я і ціль – це створення відчуття захищеності для самого лиходія.

Деяких осіб бісить, коли інша людина абсолютно не схожа на неї, тобто вищий інтелект, більш творча, досвідченіша, харизматична і неординарна.

Негідник за допомогою пліток всіляко намагається принизити іншу людину, таким чином як би підвищити авторитет в очах тих людей, кому охоче розповідає усілякі чутки чи навіть почуту правду про людину, але розповідаючи це так, як йому вигідно.

Тобто пліткар використовує не лише мобінг - це чутки і плітки, висміювання, - але навіть і булінг - психологічний терор, емоційний тиск, моральне переслідування людини.

Нападник (назвемо пліткаря саме так) керується навіть ціллю завдати психологічну травму, здійснюючи моральний тиск.

Це дуже м’яка назва для таких лиходіїв, як пліткарі, справедливіше було б назвати їх покидьками, морально розкладеними людьми і навіть злочинними елементами суспільства!

У цих негідників на меті зганьбити особу, і саме тому вони з особливою наполегливістю вказують на всі недоліки, які можуть нашкодити репутації людини, очорнити її.

В дитинстві мене вчили мудрі люди, як поступати в тих чи інших життєвих ситуаціях, але тоді, маючи вуха, я, очевидно, не чув їх, тому і вчився на своїх помилках, чого не раджу вам робити, все ж ліпше навчатись на чужих.

Тож є дуже хороший спосіб визначити, навіть якщо ви перший раз бачите людину, хто перед вами - непотріб чи добра людина, в тому числі визначити, наскільки вона схильна до брехні та заздрощів.

Насправді це все неважко зробити, тут не потрібно мати рівень, як у Гуру людських взаємин Дейла Карнегі.

Треба насамперед після діалогу (скажімо ні про що) м’яко пообговорювати з людиною інших людей, а так як у вас немає спільних знайомих, то розпочніть з життя відомих особистостей, наприклад співаків, успішних людей.

Якщо особа почне злісно лихословити, аж плюватись «отрутою», то ви і зрозумієте, хто перед вами.

Коли вона взнає ваше коло спілкування, то вона їм кістки перемиє, ще й з великим азартом, тобто по манері спілкування про людей ви і розпізнаєте її натуру.

Остерігайтесь таких людей, бо вони і про вас будуть говорити за спиною те ж саме.

Поговоримо тепер про добру людину.

Вона теж може щось сказати щодо тієї чи іншої видатної людини, проте у зовсім іншій формі, без якоїсь слини, ненависті, тобто спокійно і без образ, можливо, трішки з сарказмом.

Наприклад, про співака Потапа скаже, що він погладшав із-за стресів, що не в Україні рідній, а десь на чужині далекій, приїде додому та й прийде в норму.

Чи про алкоголіка, котрий помер від надмірного вживання алкоголю, що ця людина мала, очевидно, якісь серйозні проблеми в житті, що привело його до цього, пожалкує його.

Візьміть за дуже просте правило: як людина говорить про інших - так і про вас вона скаже.

Остерігайтесь лихослівників, пліткарів, тримайтеся осторонь брехунів, бо як мерзенний запах видає гниль, так лихослів’я видає злу душу!

Читати також


up