19.10.2024
Новини в Україні
eye 105

Open Opera Ukraine висадили дерева в пам'ять про полеглих музикантів-героїв

Open Opera Ukraine висадили дерева в пам'ять про полеглих музикантів-героїв

Клени з вистави «Король Артур» висадили у Маріїнському парку в Києві в пам’ять про загиблих на війні музикантів

На знак пам’яті та пошани до полеглих воїнів-героїв, загиблих під час повномасштабної війни музикантів, –  команда OPEN OPERA UKRAINE разом з партнерами – Національна філармонія України, Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Національний будинок музики – висадили дерева в Маріїнському парку.

Спеціально для щойно презентованої 12 та 13 жовтня вистави «Король Артур: у пошуках героя» Г. Перселла / Дж. Драйдена / Андрія Бондаренка було придбано живі клени, які по завершенню прем'єрних показів вже висаджені в центрі столиці.

На всіх етапах роботи над проєктом, команда повсякчас усвідомлювала, якою мірою повномасштабна війна росії проти України стала частиною нашої спільної реальності.

Зокрема, через біль втрат. Один з постійних учасників всіх оперних та концертних ініціатив Open Opera Ukraine –  співак Ігор Воронка – служив у лавах ЗСУ, приєднавшись до війська 2022 року.

12 липня 2024 року прийшла звістка про загибель Ігоря. Прийняти її навряд чи змогли всі ті, хто знав Ігоря, працював з ним і спілкувався, адже шалену Чаклунку з «Дідони та Енея» та звабливого Поліфема з «Ациса і Галатеї» мали би вберегти ті самі найвищі сили. Ми прагнемо зберегти пам'ять про Ігоря, розповідаючи про те, що йому вдалося і продовжуючи мріяти про те разом, що могло би статися, якби наш Герой повернувся.

На знак пошани та пам'яті про наших колег-музикантів, що віддали життя за Україну, в Маріїнському парку в центрі Києва ростимуть клени. А ми будемо продовжувати працювати і пам'ятати водночас, зрощувати спроможність приймати виклики та ставати на заміну тим, хто виборює наше життя щомиті на полі бою. Любити, творити і вірити дієво.

Благодійна акція відбулась за сприяння Департамент культури КМДА та Центральний парк культури і відпочинку м.Києва

Читати також


up