Міфи про мікрокредитування: що правда, а що ні

Міфи про мікрокредитування: що правда, а що ні

Мікрокредитування вже давно стало невіддільною частиною сучасного життя. Такий вид фінансування дає багатьом людям можливість швидко отримати гроші для вирішення непередбачуваних ситуацій чи втілення планів та мрій. Проте існує безліч міфів щодо мікрокредитування. Далі в матеріалі детальніше їх обговоримо та спростуємо деякі з них. 

Міф № 1. Мікрофінансові організації не дотримуються законодавства

Існує думка, що такі небанківські установи працюють поза законом та вводять споживачів в оману. Насправді ж їхня діяльність здійснюється відповідно до закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг». Оформлюючи у МФО кредит онлайн, ви отримаєте прозору інформацію щодо відсоткової ставки та інших умов. 

Міф № 2. Мікрокредит – це про невеликі суми

Багато людей вважають, що, скориставшись мінікредитом, можна отримати лише незначну суму коштів. Однак мікрофінансові організації пропонують своїм клієнтам широкий асортимент кредитних продуктів. До прикладу, компанія Є ГРОШІ дає можливість взяти позику в розмірі до 100 000 грн. 

Міф № 3. Оформлення мікрокредиту – це складний і тривалий процес

Небанківські установи дають можливість отримати позику швидко та просто, можна навіть оформити мікрокредит онлайн. Наприклад, для подання заявки на кредитування в компанії Є ГРОШІ необхідні тільки фото паспорта, ІПН, картка українського банку та доступ до мережі. Для розгляду заявок використовується автоматизована система скорингу, тому погодження не займе багато часу. 

Міф № 4. Позику у МФО не потрібно повертати

Деякі люди схильні думати, що у разі, якщо кредит було оформлено не в банку, то погашати його немає потреби. Насправді (як і будь-яку позику) мікрокредит потрібно повертати вчасно, щоб уникнути штрафів. Важливо дотримуватися всіх умов кредитування, що вказані в договорі, який підписують навіть ті, хто оформляє позику онлайн. 

Міф № 5. Мікрокредити – це шлях до боргової ями

Якщо користуватися таким видом фінансування розумно, то мікрокредити стануть дуже корисним інструментом. Коли потрібні кошти на вигідну покупку зі знижкою, а до зарплати ще далеко, чи коли виникли якісь термінові витрати, тоді мікрокредит стане в пригоді.

оформити кредит

Варто зазначити, що мікрокредит – це зручний фінансовий інструмент, використовувати який потрібно відповідально. Якщо ви прагнете оформити кредит у надійній МФО, варто звернутися до компанії Є ГРОШІ. Вигідні умови, зручний сервіс і розмаїття кредитних продуктів дозволять легко та просто скористатися мікрокредитом. 

Читати також


up