Чим помідори корисні для чоловіків?

Чим помідори корисні для чоловіків?

Дослідження, що були проведені британськими вченими, показали, що вживання 10 порцій томатів на тиждень істотно знижує ризик виникнення раку простати у чоловіків.

1 порція - це 150 г помідорів у чистому вигляді, або 1 стакан томатного соку, або навіть піца з томатним пюре - правда, вчені не радять захоплюватися піцою або соусами через високий вміст солі в цих продуктах.

Встановлено, що речовина лікопін - каротиноїдний пігмент, що міститься в томатах, володіє високими антираковими властивостями. Вчені з Університетів Кембриджа, Оксфорда і Брістоля перевірили експеримент, в ході якого вивчили спосіб життя і раціон харчування 14 000 чоловіків у віці від 50 до 69 років.

Висновки вражають - виявляється, ті чоловіки, в раціоні яких були присутні томати, були на 18% менш схильні до розвитку раку простати, ніж ті, хто взагалі не вживав томати. У чоловіків рак передміхурової залози - найбільш поширена форма захворювань. Наприклад, у Великобританії щорічно реєструється 41 700 нових випадків захворювання, з них 10 700 закінчуються летальним результатом. Ризик раку простати збільшується з віком, найбільш схильні до захворювання чоловіки старше 50 років, а також ті чоловіки, які генетично схильні до цієї недугу.


Читайте также