Виставка «Династичні хроніки». Музей сучасного мистецтва України

Виставка «Династичні хроніки». Музей сучасного мистецтва України. Афіша Київ 2019

16 травня Музей сучасного мистецтва України презентує виставку родини Міловзорових «Династичні хроніки», яка відбувається у рамках музейного проекту «Семейные ценности – Родинні зв’язки».

Опис подій в хронологічному порядку цієї творчої родини бере початок з Олександра Петровича Міловзорова – відомого українського художника, скульптора, галериста. Ця багатогранна людина дуже прискіпливо ставиться до усього, що робить, а те що робить, робить із величезним задоволенням.

Отже, хроніка (греч. Χρόνος — час):

1938 р. – народження Олександра Міловзорова у м. Києві. Під час війни евакуація на Урал. Після визволення Києва, повернення до рідного міста, потім декілька років (до 1948 р.) проживання у Львові і знов Київ, батьківська хата.

1957 р. – закінчення Київського училища прикладного мистецтва. Після училища йде до лав радянської армії і відбуває службу у Дрездені. Майстерність Олександра було помічено, його призначили художником у Дрезденський будинок офіцерів. Вступ до Ленінградського вищого художньо-промислового училища ім. В. Мухіної (зараз Санкт-Петербурзька державна художньо-промислова академія).

1968 р. – закінчення училища ім. В. Мухіної за спеціальністю скляр. Повернення в Київ у батьківську хату. Праця на комбінаті монументального мистецтва в галузі живопису, графіки, монументально-декоративного мистецтва.

1973 р. – створення освітлювальної арматури для консульства Болгарії, Палацу урочистих подій, Будинку-музею Тараса Шевченка в Києві.

1976 р. – оформлення ресторану «Дубки», створення композиції «Пташиний двір» у Житловому масиві Виноградар, оформлення інтер'єрів Національної філармонії України.

1978 р. – оформлення інтер'єрів Національної дитячої бібліотеки в Києві, створення керамічних композицій «Проби ґрунту з планети Земля».

1980 р. – оформлення станції метро «Тараса Шевченка».

1982 р. – оформлення станції метро «Республіканський стадіон», нині «Олімпійська».

1987 р. – заснування галереї «Триптих».

1996 р. – відкриття «Галерея-36» на базі власної майстерні на Андріївському узвозі.

За весь час творчої діяльності майстер приймав участь у численних персональних та групових виставках в Україні і за її межами. Твори О. Міловзорова зберігаються у художніх музеях України та за кордоном, в приватних колекціях.

Старша донька Олександра Міловзорова – Оксана Олександрівна Міловзорова – український художник, кераміст, дизайнер предмету, .яка зараз живе і працює в Італії.

1963 р. – народження Оксани в Ленінграді.

1968 р. – переїзд у Київ. Формування особистості та художника.

1981 р. – закінчення Республіканської художньої школи ім. Т. Г. Шевченка у Києві. Після закінчення школи Оксана їде навчатися в Ленінград і вступає до Ленінградського вищого художньо-промислового училища ім. В. Мухіної.

1987 р. – закінчення училища. Повернення у Київ.

2008 р. – закінчення вiддiлення декоративного мистецтва L’Accademia di Belle Arti di Urbino (PU) Italia. Член Associazione Muri d'Autore, Italia.

З 1985 р. - постійна участь у численних групових виставках, симпозiумах та мистецьких заходах в Українi, Росiї, Латвiї, Угорщинi, Італії та інших країнах Європи.

З 1991 до 2019 рр. – персональні виставки в Україні, Росії, Італії. Твори мисткині знаходяться у музеях України та Історичному музеї міста Цесіс у Латвії.

Олександра Олександрівна Шехірєва – молодий художник-пошуковець. Ця молода і сильна жінка йде своїм особистим творчим шляхом. Вона зараз вивчає техніку гравюри на картоні в улюбленому стилі мінімалізму.

1992 р. – народження Олександри в Києві. Навчання в школі, різні юнацькі захоплення. Вступ до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Участь у студентських виставках.

2016 р. – закінчення НАОМА з дипломом архітектора. Вступає до аспірантури, але згодом залишає її. Виграла архітектурний конкурс ім. Плеханова.

2017 р. – стажування в українській літній школі SSAA.

2018 р. – стажування в Цюаньчжоуському інституті інформаційного інжинірингу (Китай). Була волонтером-архітектором на дитячому фестивалі «ArchiKids». Проводила лекції для дітей про історію моди, стилістиці, моделюванні костюма. Проводила воркшопи зі створення капсульних колекцій.

Творчий шлях цієї родини продовжується. Віримо, що ця династія ще порадує своїх шанувальників новими творчими здобутками.

Чекаємо вас на відкритті виставки 16 травня 2019 р. о 18.00.

На виставку запрошені мистецтвознавці, художники, науковці, музейники, галеристи. Музика, яка звучатиме у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів під керівництвом Павла Колпакова зробить цей вечір ще більш насиченим і цікавим.

Виставка триватиме з 16 травня по 16 червня 2019 р.

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний

Адреса Музею: вул. Кирилівська, 41, м. Київ


Читайте также